NSSK.NL
Image default
Aanbiedingen

Olijfolie Manolakis is biologisch, puur en zacht. Super extra vierge olijfolie uit Kreta.

Olijfolie Manolakis: Excellente Grandcru Kwaliteit Uit Kreta

Een Culinaire Meesterwerk

Ontdek de sublieme wereld van Olijfolie Manolakis, waar de allerbeste grandcru kwaliteit samensmelt met de rijke geschiedenis van Kreta. Deze olijfolie, puur en verfijnd, verheft niet alleen elke maaltijd, maar voegt ook een vleugje authenticiteit toe aan zowel warme als koude gerechten.

 

Traditionele Pluk voor Perfectie

De toewijding aan perfectie begint in de olijfboomgaarden van Manolakis, die al generaties lang binnen dezelfde familie worden gekoesterd. Stavros, met zijn diepgewortelde ervaring en kennis, begrijpt het belang van het plukken van olijven op het juiste moment om het volle aroma te verkrijgen. Onder zijn leiding worden olijven geoogst van bomen die wel 500 jaar oud kunnen zijn. De traditionele plukmethode met een hark, zorgvuldig uitgevoerd met liefde en respect, vermijdt beschadiging die de kwaliteit van de olijfolie zou kunnen verminderen. Het resultaat is een van ’s werelds beste olijfoliën, waarbij traditie naadloos wordt verweven met moderne technieken om de wereld te laten genieten van deze culinaire schat. De bewuste keuze voor zowel traditionele flessen als moderne blikken illustreert niet alleen esthetische aantrekkelijkheid, maar optimaliseert ook de houdbaarheid, waardoor de waardevolle ingrediënten in topconditie blijven. Het gebruik van moderne blikken, met hun reflecterende eigenschappen, voorkomt dat de olijfolie oververhit raakt, waardoor een optimale smaak behouden blijft. In een wereld die eeuwenlang bezet is geweest, hebben de mensen achter Olijfolie Manolakis hun autonomie en tradities behouden, wat de trots en onverzettelijkheid weerspiegelt die te proeven zijn in hun olijfolie.

Griekse Grootsheid: Traditionele Olijfolie

Griekenland staat bekend om de beste olijfolie ter wereld, een traditie die nog steeds levendig is. Op verschillende plaatsen in Griekenland wordt kleinschalig geweldige olijfolie geproduceerd. Stavros Manolakis en zijn vrouw Georgina, gevestigd in Episkopi op Kreta, delen hun passie voor traditioneel geoogste olijven en de productie van olijfolie. Hun internationaal erkende product is niet alleen goddelijk, natuurlijk en gezond, maar ook veelzijdig in gebruik. Maar hoe herken je een goede olijfolie? Voor Stavros en Georgina is het antwoord eenvoudig: ze streven naar niets minder dan zeer hoogwaardige kwaliteit, afkomstig uit de regio Episkopi in West-Kreta. Samen met 800 lokale boeren brengen ze de olijven naar hun geavanceerde olijfpers. Onder lage temperaturen, zonder toevoeging van water, ontstaat een olijfolie met uitstekend aroma en perfecte smaak, rijk aan gezonde antioxidanten. Hoewel het een arbeidsintensief proces is, drijft de gedrevenheid voor het eindresultaat, een olijfolie die wereldwijd erkend wordt, Olijfolie Manolakis voort.

Extra Vierge Olijfolie: Een Culinair Elixer

Hoogwaardige extra vierge olijfolie, ook bekend als extra virgin, is een onmisbaar ingrediënt voor diverse gerechten. Kretenzers, met een jaarlijkse consumptie van 32 liter per persoon, genieten van de hoogste levensverwachting in Europa. Op Kreta, waar mensen het oudst worden, wordt olijfolie gebruikt in salades, bij het koken, bakken, direct op brood en zelfs in desserts. Olijfolie, rijk aan antioxidanten, behoudt zijn stabiliteit bij verhitting, zelfs bij frituren, in tegenstelling tot veel aannames. Met dezelfde olijfolie kunt u zelfs meerdere keren frituren. Bij het frituren van frietjes absorbeert de patat 40% van de olie. De keuze is dus eenvoudig: 40% gezonde olijfolie of 40% minder gezonde olie. Hoewel de zuurgraad een basisnorm is voor kwaliteit, legt Stavros de nadruk op smaak en aroma als leidraad voor echte kwaliteit. Het zoeken naar een olie met een fruitig aroma en een vleugje kruidigheid garandeert de beste en gezondste olijfolie.

Bestel Online: Biologische Topkwaliteit Uit Kreta

In de webwinkel van Olijfolie Manolakis kunt u online biologische topkwaliteit extra vierge olijfolie uit Kreta kopen. Deze pure en zachte olijfolie is geschikt voor warme en koude gerechten, bakken, salades, als dip voor brood en zelfs in desserts. Ontdek ook de heerlijke recepten met olijfolie. Verwen uzelf of anderen met exclusieve kerstpakketten, beginnend bij €21.95, inclusief handgemaakte olijfkannetjes en olijfschaaltjes. Bestellingen boven €25,- worden gratis bezorgd in heel Nederland. Een perfect cadeau, altijd verpakt in een geschenkverpakking voor elke gelegenheid. De allerbeste olijfolie, gemaakt van de Koroneiki olijf en afkomstig uit de olijfboomgaarden van Manolakis op Kreta, is exclusief verkrijgbaar in Nederland.

http://www.houseofcrete.nl