NSSK.NL
Image default
Afvalverwerking

De 7 geboden voor een perfecte inrichting van je kantoor

Een goed ingericht kantoor is voor het creëren van een prettige werkomgeving. Het draagt bij aan de productiviteit, creativiteit en het welzijn van de werknemers. Maar hoe zorg je voor de perfecte inrichting van je kantoor? In dit artikel bespreken we de 7 geboden voor een geslaagde kantoorinrichting.

1. Zorg voor voldoende licht

Een van de belangrijkste aspecten van een goede kantoorinrichting is voldoende licht. Zorg voor zoveel mogelijk natuurlijk licht door grote ramen en het gebruik van lichte kleuren op de muren. Als aanvulling op het natuurlijke licht, maak je gebruik van goede kunstmatige verlichting. Denk hierbij aan energiezuinige LED-verlichting en bureaulampen voor gerichte verlichting.

2. Creëer een ergonomische werkplek

Een ergonomische werkplek is voor het welzijn van je werknemers. Zorg voor verstelbare bureaus en bureaustoelen, zodat iedereen zijn werkplek naar eigen wens kan aanpassen. Ook is het belangrijk om voldoende beenruimte en opbergruimte te hebben. Een bezoek aan een specialist in kantoorinrichting, zoals KATO, kan je hierbij helpen.

3. Maak ruimte voor ontspanning en sociale interactie

Naast een goede werkplek is het belangrijk om ruimte te creëren voor ontspanning en sociale interactie. Denk hierbij aan een gezellige koffiehoek, een lunchruimte of een plek waar werknemers even tot rust kunnen komen. Dit bevordert de teamspirit en zorgt voor een prettige werksfeer.

4. Houd rekening met akoestiek

Een goede akoestiek is belangrijk voor de concentratie en het welzijn van je werknemers. Zorg voor voldoende geluidsabsorberende materialen, zoals akoestische panelen, vloerbedekking en gordijnen. Ook het plaatsen van planten kan bijdragen aan een betere akoestiek.

5. Stimuleer beweging

Langdurig zitten is niet goed voor de gezondheid. Stimuleer daarom beweging op kantoor door bijvoorbeeld sta-bureaus aan te bieden, looproutes te creëren en voldoende ruimte te bieden voor beweging. Ook kun je overwegen om fitnessfaciliteiten aan te bieden, zoals een bedrijfsfitnessruimte of yogalessen.

6. Zorg voor een goede luchtkwaliteit

Een goede luchtkwaliteit is belangrijk voor de gezondheid en het welzijn van je werknemers. Zorg voor voldoende ventilatie door het plaatsen van luchtzuiverende planten en het regelmatig openen van ramen. Ook kun je overwegen om een luchtzuiveringssysteem te installeren.

7. Maak het persoonlijk

Geef het kantoor een persoonlijke uitstraling voor een betere werksfeer.