NSSK.NL
Image default
Beauty en verzorging

Vlechten is weer helemaal in!

Vlechten is weer helemaal in!Vlechten is weer helemaal in!

Vlechten kan iedereen en is tegenwoordig weer helemaal in. Van een normale basis vlecht tot een complexere haarband vlecht, alles is mogelijk en alles valt te leren. In dit artikel worden een aantal vlechten beschreven.

De normale vlecht

De basis vlecht is heel simpel. Je verdeelt het haar over 3 plukken. De plukken dienen even groot te zijn. Vervolgens sla je telkens de buitenste pluk over de middelste pluk, van rechts naar links of andersom. Dit doe je totdat je geen haar meer over hebt.

De Franse invlecht

De Franse invlecht is bijna hetzelfde als de normale vlecht alleen vlecht je deze op het hoofd. Je begint bovenop het hoofd met 3 plukken. Telkens als je de buitenste pluk om de middelste pluk heen slaat, neem je er een nieuwe pluk bij mee. Dit doe je totdat je geen haar meer over hebt om er bij te pakken en dan eindig je de vlecht in een normale vlecht.

De waterval vlecht

De waterval vlecht is iets ingewikkelder maar ook goed te doen. Je vlecht de waterval horizontaal over het hoofd en je begint boven het oor. Je begint weer met 3 plukken haar, net als bij de Franse invlecht. Vervolgens pak je telkens een nieuwe pluk haar erbij en laat je de oude pluk naar beneden vallen. Zo krijg je een waterval effect. Op onze website is een filmpje te zien waarop te zien is hoe je een waterval vlecht kunt maken.

Visgraat vlecht

De visgraat vlecht is net als de normale vlecht erg eenvoudig te leren. Het grote verschil met de normale vlecht is dat je bij de visgraat vlecht maar met 2 haarplukken vlecht in plaats van 3 haarplukken. Je pakt telkens aan de buitenkant van de pluk een klein plukje haar die je voor de pluk slaat en onder de andere pluk door vlecht. Zo krijg je een visgraat effect.

De haarband vlecht

De haarband vlecht is iets ingewikkelder. Zoals de naam al doet vermoeden wordt deze vlecht als een haarband op het hoofd gevlochten. Op onze website vind je diverse voorbeeldfilmpjes voor het maken van de haarband vlecht.

Bezoek de website voor meer informatie : Vlechten is weer helemaal in!