NSSK.NL
Image default
Cadeau

Muziek ontdekken op Spotify

Muziek ontdekken op SpotifyMuziek ontdekken op Spotify

Spotify is een jong Zweeds bedrijf en is in 2006 opgericht. Als gebruiker kun jij uit een database van miljoenen nummers kiezen en online muziek streamen. Sinds 18 mei 2010 is Spotify ook beschikbaar in Nederland en kun je als luisteraar veel muziekplezier beleven.

Nieuwe muziek en artiesten uitproberen op Spotify

Ben je een beetje uitgekeken op je huidige afspeellijsten op Spotify en wil je graag iets nieuws proberen, maar weet je niet precies hoe? Dit is gelukkig gemakkelijk te realiseren bij Spotify, aangezien Spotify een functie heeft waarmee je muziek kunt ontdekken. Dit is niet alleen leuk, maar vooral ook eenvoudig te gebruiken en toe te passen. Leuk aan deze dienst van Spotify is, dat naarmate je deze functie langer gebruikt, de muziek die wordt aangeboden steeds beter bij je past. Spotify werkt namelijk met zogenaamde algoritmes om relevante muziek te zoeken bij je opgeslagen afspeellijsten en de meest beluisterde muziek. 

Hoe werkt de Ontdekken-pagina op Spotify?

Door gebruik te maken van de Ontdekken-pagina, krijg je voortdurend persoonlijke luistertips waarmee jij je muziekwereld en voorkeuren kunt uitbreiden. Zo ontvang je niet alleen eindeloos veen aanbevelingen naar aanleiding van de muziek die je luistert, maar blijf je ook op de hoogte van nieuwe singles en albumreleases van je favoriete artiesten. Je kunt zelfs op de hoogte worden gehouden van concerten die worden gegeven. 

De voor- en nadelen van Spotify

Het grote voordeel van Spotify is dat muziek voor iedereen toegankelijk is en dat je beschikt over een muziekcollectie waar je “u” tegen zegt. Je kunt je favoriete muziek luisteren op je tablet, mobiel of computer. Nadeel is wel dat wanneer je kiest voor de gratis versie, je te maken krijgt met reclameonderbrekingen. Bij de Premium-versie van Spotify heb je geen last van reclameonderbrekingen en kun je daarnaast muziek downloaden en offline luisteren. De geluidskwaliteit is ook scherper bij de Premium-versie en je bent niet meer afhankelijk van de shuffle-modes zoals bij de gratis variant. 

Een ander nadeel van Spotify zou kunnen zijn dat artiesten uiteindelijk maar weinig geld verdienen aan Spotify. Hier is al veel discussie over geweest en dat zou jou misschien kunnen belemmeren om gebruik te maken van Spotify.

Waarom kies je voor Spotify?

Er zijn verschillende redenen op te noemen waarom je zou moeten kiezen voor de diensten van Spotify:

*Je kunt gratis een account aanmaken, het kost je helemaal niets;
*Je muziekervaring wordt verrijkt;
*Het is eenvoudig te gebruiken en je ontdekt veel nieuwe muziek;
*Je kunt eindeloos bladeren door nieuwe releases, toplijsten en afspeellijsten;
*Je kunt een koppeling maken met Facebook, zodat Spotify ook een sociaal aspect krijgt.

Kortom, verrijk je muzikale kennis en ervaring en probeer eens de gratis variant van Spotify. Je kunt je account altijd nog upgraden wanneer je de Premium-versie wilt uitproberen. Veel luisterplezier toegewenst!

Je kunt Spotify Premium eenvoudig aanschaffen door een Spotify Gift Card in te wisselen op je Spotify account.

Bezoek de website voor meer informatie : Muziek ontdekken op Spotify