NSSK.NL
Image default
Dienstverlening

De do’s en don’ts van eco begrafenis

Wie natuurvriendelijk en milieubewust geleefd heeft, wil graag milieuvriendelijk afscheid nemen. In dit artikel kunt u lezen hoe een uitvaart minder belastbaar voor het milieu wordt. Een uitvaart laat een aantal tastbare herinneringen na voor de nabestaanden. Dat zijn natuurlijk de rouwkaart en de dankbetuiging. In het geval van een begrafenis de grafsteen of de tijdelijke grafmarkering. Bij een crematie zijn er verschillende manieren om de as van de overledene een bestemming te geven. Het geheel is van belang om de uitvaart een plaats te geven in het leven van de nabestaanden. Om een start te maken met het verwerken van het verlies dat elk overlijden met zich mee brengt.

Wat u kunt verrichten voor een beter milieu

Wilt u weten wat er allemaal denkbaar is? De onderdelen die milieubewuster kunnen op rij:

  • De opbaring Bijvoorbeeld het materiaal van de lijkwade
  • De uitvaartkist Er kan onder andere gekozen worden voor een “fair trade” kist die wordt geïmporteerd uit ontwikkelingslanden
  • De rouwkaarten Geen kaarten doch het versturen van een e-mail
  • De catering Ecologische koffie en thee
  • crematie of begrafenis Denk aan natuurbegraafplaatsen of as verstrooien i.p.v. een urn

De beknopter gemaakte tips zijn afgeleid van www.meride.nl.

Vaker gekozen voor milieuvriendelijke uitvaart

Ecologisch verantwoorde uitvaarten is de laatste jaren een trend geworden. Hoogstwaarschijnlijk is dit bepaald niet alleen doordat men beter voor het milieu wil zijn. Kostentechnisch kan een natuurlijk gebruik van begraven of gecremeerd worden een hoop besparen. Bijvoorbeeld bij de koop van de kist of rouwbloemen.

Persoonlijke informatie van een uitvaartonderneming uit uw woonplaats

Meride uitvaartzorg heeft jarenlange ondervinding in de uitvaartbranche. Meride Uitvaartverzorging werkt met ideale begrafenisverzorgers die feeling hebben voor de kwaliteit. Zowel bij een begrafenis in Amstelveen zijn er verschillende milieuvriendelijke mogelijkheden. Vraag een uitvaartverzorger van Meride om meer informatie. U kunt voor meer informatie bellen op 085–4018123, mailen naar info@meride.nl of kijken op de website: www.meride.nl.

Uiteraard kunnen ze ook direct uitleg geven voor overige woonplaatsen als uw milieubewuste uitvaart in Amstelveen.

 
http://youtu.be/Rqi4ORHqpcs

http://www.meride.nl/uitvaartonderneming/