NSSK.NL
Image default
Gezondheid

Vitaminen en het tekort eraan

Vitaminen en het tekort eraanVitaminen en het tekort eraan

Vitaminen, eigenlijk weet iedereen dat ze belangrijk voor je zijn. Het is echter voor de mensen vrij moeilijk om de dagelijkse hoeveelheid vitaminen binnen te krijgen. Je moet er natuurlijk wel een beetje op letten om ervoor te zorgen dat je een voldoende hoeveelheid aan vitaminen binnen krijgt. Enkele vitaminen die van belang zijn voor het menselijk lichaam zijn vitamine B, vitamine C en vitamine D. Er zijn natuurlijk een hoop andere soorten vitamine, maar dit zijn toch wel vitamine die een grote invloed op het lichaam hebben als je er niet genoeg van binnenkrijgt.

Vitamine B12 is een vrij bekende als het neerkomt op een tekort van vitamine. Het is namelijk een vitamine die, als je er een tekort aan hebt, grote schade aan het lichaam aan kan richten. B12 zorgt er namelijk voor dat er rode bloedcellen aangemaakt worden en het zorgt ervoor dat je zenuwstelsel goed functioneert. Het is dus cruciaal dat je vitamine B12 niveau op peil blijft, want als je zenuwstelsel niet meer goed werkt dan ben je veel verder van huis. Er zijn genoeg bedrijven die supplementen hebben om je vitamine B12 op peil te houden. Enkele grote bedrijven die deze pillen aanbieden zijn dr mercola en doctors best.

Vitamine D is ook een van de vitamine die flink wat kan aantasten in je lichaam. Vitamine D is echter wel gemakkelijker aan te maken van vitamine B12. Vitamine D wordt namelijk door het lichaam opgenomen door de zon. In de winter is dit natuurlijk een heel stuk minder, want in Nederland is er weinig zon te vinden tijdens de winter periode en de meeste Nederlanders komen dan ook een beetje in een winterdepressie terecht. Hier zijn echter ook supplementen tegen te vinden en zo hoef je dus niet bang te zijn dat je tekort komt aan vitaminen.

Bezoek de website voor meer informatie : Vitaminen en het tekort eraan