NSSK.NL
Image default
Kinderen

17 weken zwangerschap informatie en tips

17 weken zwangerschap informatie en tips17 weken zwangerschap informatie en tips

Week 17 van de zwangerschap

Het zwangerschapshormoon HCG is nu helemaal verdwenen. Hierdoor zullen veel eerste zwangerschapssymptomen minder worden of zelfs helemaal verdwijnen. De kans is groot dat er echter weer andere symptomen voor in de plaats komen. Denk hierbij aan bekkeninstabiliteit. Veel vrouwen kunnen hun baby al voelen bewegen met 17 weken.

De baby is nu instaat om geluiden op te vangen. Deze geluiden worden niet duidelijk maar wel dof opgevangen. Harde geluiden kunnen uw baby zelfs irriteren. Als het op bewegen aankomt, kan de baby eigenlijk alles al. Het bewegen van de armpjes en beentjes, maar ook voetjes en teentjes kan hij of zij al goed bewegen. De baby kan een vuist maken, het mondje open en dicht doen.

U zult nu merken dat u meer eetlust krijgt, sommige vrouwen zijn zelfs onverzadigbaar. Dit komt doordat de baby veel meer voeding gaat vragen. Blijf vooral gezond en gebalanceerd eten. Leeft u gezond, dan geeft u dat automatisch door aan uw ongeboren kindje!

Slapen op de rug tijdens de zwangerschap kan druk uitoefenen op de aderen die het bloed van het hart naar de onderrug en benen vervoert  Tevens kan het leiden tot ademhalingsproblemen, lage bloeddruk en verminderde bloedaanvoer naar de foetus. Het is aan te raden te slapen op je linkerschouder en daar zo snel mogelijk een gewoonte van te maken, omdat het ongemakkelijk zal zijn later als het echt nodig zal zijn om te slapen op uw linkerkant. Ik ben 22 weken zwanger. Ik sliep altijd op mijn rug voordat ik zwanger werd, maar ik besefte dat het misschien niet altijd veilig is. Ik leg nu een lange kussen tegen de muur aan voor steun aan mijn rug en heb ook een kussen tussen mijn benen zodat ik tijdens de slaap niet draai. Dit helpt best goed, maar is niet heel comfortabel en word soms toch wakker op mijn rug. Heeft iemand tips hierover?

 

Bezoek de website voor meer informatie : 17 weken zwangerschap informatie en tips