NSSK.NL
Image default
Mode en Kleding

Maori hangers: de symbolen uit de Maori cultuur

De symbolen die in de Maori kunst worden gebruikt zijn zeer belangrijk voor de Maori cultuur. Duizenden jaren geleden, voordat er sprake was van geschreven taal, verbeelden de symbolen verhalen van het leven, mythen van de schepping, van het geslacht en de spiritualiteit. Of de symbolen nu geschilderd, getatoeëerd of gesneden werden, elk symbool had sterke bijbehorende betekenissen met alle nuance van gesproken taal. De manier waarop ze werden getekend, de vormgeving en de grootte , beïnvloeden allemaal de betekenis van deze symbolen.

De snijwerken die vandaag de dag in jade worden gemaakt zijn eenvoudiger van ontwerp, omdat het materiaal enige beperkingen heeft. Er zijn vijf zeer populaire symbolen van deze prachtige jade Maori hangers, de Manaia, de Hei Matau, de Twist, de Toki en de Koru. Over het algemeen staan deze symbolen voor voorspoed, welvaart en geluk, maar ieder symbool heeft zijn eigen speciale betekenis. Vanwege deze mooie symboliek is dit een prachtig cadeau voor geliefden, vrienden en familie.

Wereldse Juwelen heeft in haar sieraden webshop een prachtige collectie Maori hangers uit Nieuw-Zeeland. Op de website staat uitgebreid de betekenis van alle hangers omschreven. Kijk snel op de website www.wereldsejuwelen.nl en bestel je sieraden online.

https://www.wereldsejuwelen.nl