NSSK.NL
Image default
Muziek

Rob Mankor: Nederlandse bands zullen nooit internationale bands worden

Rob Mankor: Nederlandse bands zullen nooit internationale bands wordenRob Mankor: Nederlandse bands zullen nooit internationale bands worden

De muziekwereld van Nederland

Mijn naam is Rob Mankor. Ik ben een Eindhovense student en een echte muziekliefhebber. Doordat ik graag festivals bezoek zoals Pinkpop en Lowlands en zelf ooit in een bandje heb gespeeld, houd ik me graag bezig met de wereld rondom de Nederlandse bandjes. Bezoek de Rob Mankor Facebook om te bekijken welke bands ik “leuk vind”.

Rob Mankor vindt het erg bijzonder dat en klein land als Nederland een ontzettend grote evenementenscène heeft in vergelijking met de rest van de wereld. Nederland heeft naast het groot aantal festivals ook een groot aantal wereldberoemde DJ’s. Denk bijvoorbeeld aan Armin van Buuren, Tiësto en Afrojack. Sensation White is inmiddels een evenement geworden wat over de hele wereld wordt georganiseerd en dit kaliber Nederlandse DJ’s behoort dan ook vaak tot de line-up.

Nederpop wordt nooit Wereldpop

Waar Nederlandse DJ’s internationaal hoog scoren, blijven de Nederlandse bands aanzienlijk achter. Er zijn in Nederland een hele hoop populaire festivals en concerten waar veel Nederlandse bands optreden en zij krijgen ook op televisie en via allerlei andere mediakanalen voldoende ruimte om zichzelf te presenteren en te promoten. Denk bijvoorbeeld aan De Wereld Draait Door of MTV, maar ook sites zoals YouTube zorgt ook voor erg goede promotie. Ik heb ook een Rob Mankor Vimeo waar ik alles goed in de gaten houd. Het lukt echter niet om in andere landen door te breken. Zo zou een band als Kane nooit in de buurt komen van Keane en bereikt Krezip nimmer het niveau van Coldplay.

Maar waarom blijft Nederpop Nederpop? Is het zo dat ons Engels niet goed genoeg is? Is de kwaliteit van de nummers gewoon ver onder de maat? Rob Mankor zou het niet weten. Blijkbaar zijn wij Nederlanders meer dan capabel om onze elektronische muziek te expoteren naar het buitenland, maar blijft onze “echte muziek” binnen de 12 provincies van ons kleine kikkerlandje.

Bezoek de website voor meer informatie : Rob Mankor: Nederlandse bands zullen nooit internationale bands worden