Categoriearchief: Sport

Nssk

Hoge luchtdruk in de winter

Het juist inspelen op de situatie is vaak bepalend op het al dan niet vangen van karper. Desondanks bestaat de hengelsport in veel gevallen uit gewoontedieren die statisch op een zelfde manier vissen. Of het nu koud, warm, winderig, windstil, hoog of lage druk is, dat maakt dan niet uit. Toch zijn deze factoren van belang om rekening mee te houden. Zo beschrijf ik een korte sessie, waar de rest van de vissers visloos naar het ging en er bij mij soms niet eens één hengel op de steun lag. 

Het is half maart als de watertemperatuur nog slechts 6 graden is. Met nog veel laaghangende mist en geen wind voelt het ook nog koud aan. De luchtdruk is hoog, wat een zonnetje later op de dag moet gaan betekenen. 

De sessie begint met een rondje om het water. Aan één kant zijn 5 vissers neergestreken die statisch op de bodem aan het vissen zijn. Bij rondgang aan de overkant is de vis blijkbaar uit hun sector verjaagd, want een groot deel van de vissen blijkt vlak onder het wateroppervlakte te zwemmen op een goede gooiafstand. Lang hoef ik niet na te denken. De hengel gaan uit de foudralen en worden afgetuigd. Uit de viskoffer haal ik de doos met zig-rigs, die vervolgens worden gemonteerd met een lengte tot vlak onder het wateroppervlakte. Na een laatste blik worden de zwemroutes beoordeeld en strategisch gaan de zigs te water. Binnen het half uur loopt de eerste hengel al af. Een mooi spiegeltje is de klos. Nog voordat ik deze kan netten schiet opeens de waker van de andere hengel omhoog. Snel sla ik aan en dril de eerste vis af. Dan kan ook de start gemaakt worden aan de dril van de 2e karper. Even later kan ik beide vissen met het schepnet uit het water halen en even later weer aan het water toevertrouwen. Binnen het uur volgt precies dezelfde actie. Binnen enkele minuten weer 2 aanbeten. En dan op een koude maart dag met lage watertemperatuur aan de oppervlakte! De andere vissers kijken me ook stomverbaasd aan. Om verder geen slapende honden wakker te maken, en voldoende vis op de kant, ga ik na 2,5 uur vissen en 5 vissen op de kant lekker naar huis opwarmen. De missie is geslaagd. 

https://www.sportvisgigant.nl/

Buiten rijden met je paard of pony, alle benodigdheden

Buitenrit maken of buiten rijden met je paard

 

 

Paardrijden, je kunt het op veel verschillende manieren en in veel verschillende disciplines doen. Van dressuur tot springen, bixie tot aan eventing en nog veel meer. Wanneer je paardrijd wil je ook wel eens een keer wat anders dan in de rijbak je proef oefenen of maar over dat ene stijltje blijven springen. In deze blog lees je alles over buitenrijden/buitenrit maken met je paard, waar je op moet letten en wat je allemaal nodig bent.

 

Buitenrit maken met je paard

Een buitenrit maken met je paard of pony, je doet het omdat je een keer wat anders wilt doen dan alleen maar in de bak je dressuurproef oefenen of blijven springen over dat stijltje en die oxer. Wanneer je buiten wilt gaan rijden met je paard is dit een goede ontspanning voor ruiter en paard/pony. Je paard heeft bewegingsruimte en kan zich goed ontspannen, dit werkt direct op ruiter; een ontspannen paard en een relaxte ruiter werken goed op elkaar. Buiten rijden, uitrijden of een buitenrit maken kun je op verschillende manieren doen. De ene ruiter gaat buiten rijden en is een uur of 2 weg, de andere ruiter doet er een halfuur over en heeft alle boomstammen in het bos 3x gesprongen. Wanneer je een buitenrit wilt gaan maken zijn een aantal aspecten belangrijk.

De spullen en materialen die je nodig bent voor een buitenrit met je paard:

  • Cap
  • Bodyprotector (ruiterafhankelijk)
  • Telefoon
  • Vliegenspray/Dazenspray
  • Paardrijlaarzen/chaps met jodphurs
  • Paardrijbroek
  • Jas (weersafhankelijk)
  • Reflectie materialen voor ruiter en paard
  • Een buitenrit maatje

 

Deze spullen ben je nodig wanneer je een buitenrit gaat maken. Hieronder kort de functies en de redenen van de materialen.

 

Cap & bodyprotector

Een cap is ontzettend belangrijk wanneer je gaat paardrijden, helemaal wanneer je een buitenrit gaat maken. Je paard/pony kan nog zo braaf zijn maar altijd schrikken van iets wat uit de bosjes springt/vliegt. Je paard kan hierop raar reageren, het blijft tenslotte een dier. Wanneer je door zo’n omstandigheid van je paard valt is het belangrijk dat je een cap draagt; dit voor je eigen veiligheid. Wanneer je een val maakt en met je hoofd op de grond terecht komt kan dit ernstig letsel veroorzaken. Je bent nu niet in een rijbak en je paard of pony kan alle kanten op gaan wanneer je buitenrijd. Wil je goed beschermt zijn draag dan ten alle tijde een cap. Hetzelfde verhaal geld voor een bodyprotector. Een bodyprotector beschermt je hele romp/schouders. Wanneer je een val maakt van je paard zal je letsel beperken door de bodyprotector voor het paardrijden.

 

Telefoon/mobiel tijdens het paardrijden

Een buitenrit is meestal niet dicht bij huis. Gebeurt je wat in het bos of omstreken moet je in staat zijn te kunnen bellen. Wanneer je bijvoorbeeld van je paard valt door een duif die uit de bosjes vliegt, en je paard er hierna vandoor gaat sta jij in het bos en kun je niet naar stal/huis. Wanneer je een opgeladen telefoon bij je hebt kun je iemand contacteren op stal of bij huis, zo kun je iedereen laten weten dat verder alles goed is met je, maar je paard/pony er vandoor is gegaan. Ook zou je in het ergste geval het alarmnummer kunnen bellen wanneer er erg letsel is ontstaan door bijvoorbeeld een val.

 

Vliegenspray, dazenspray, insectenspray

Buitenrijden doe je meestal met mooi/zonnig weer. Dit betekent echter ook dazen. Dazen zijn insecten die paarden erg kunnen irriteren/pijn doen. Dazen jagen met infrarode ogen op warmte en beweging om bloed te kunnen bijten, alle kenmeren die paarden/mensen hebben. Doordat je het bos in gaat zul je merken dat hele zwermen achter jou en je paard aan gaan. Wanneer je dit tegen wilt gaan en relaxt door het bos wilt rijden, kun je kiezen voor een vliegenspray die dazen en horzels van jou en je paard af houdt.

Voor vliegenspray voor dazen en horzels ga je naar dazenvanger.

 

Paardrijlaarzen/chaps met jodphurs

Paardrijden doe je altijd met jodphurs(met chaps) of met paardrijlaarzen. Paardrijlaarzen of jodphurs hebben de functie om je benen tijdens het paardrijden te beschermen. Verder zit je ook beter in het zadel, je hebt meer grip. Dit kan voor een buitenrit nog wel eens makkelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan een boomstammetje die je springt of gaat galloperen. Dan is extra grip in het zadel prettig, je zal niet zo snel vallen. Ook zul je merken dat wanneer je langs takken of dergelijke rijd, je geen krassen krijgt wanneer je chaps of paardrijlaarzen draagt.

 

Paardrijbroek

Een paardrijbroek voor een buitenrit is belangrijk. Een paardrijbroek is speciaal ontworpen om paard te rijden. Een paardrijbroek zorgt voor goede warmte/kou sirculatie en zorgt ervoor dat je geen schuurplekken krijgt. Ook zorgt een paardrijbroek voor meer grip in het zadel. Wanneer je een lange buitenrit gaat maken is het prettig dat je een goede rijbroek aan hebt.

Voor acties op goedkope paardrijkleding kun je kijken op HappyHorseDeal!

 

Paardrijjas

Een paardrijjas is verstandig om te dragen. Al is het alleen maar om de muggen/viegen/dazen of horzels van je af te houden. Een paardrijjas is wel weer bepalend. Wanneer het erg warm is kun je kiezen voor een zomer jas, wanneer het regent of koud is kun je ervoor kiezen om een winter/regen jas aan te trekken. Ook kun je in een paardrijjas je telefoon en andere belangrijke dingen mee nemen.

 

Reflectie voor paard en ruiter

Wanneer je gaat buitenrijden en je moet over drukke wegen is het verstandig om reflectie materiaal aan te schaffen voor ruiter en paard. Tegenwoordig kun je veel paardrij spullen kopen met reflectie erin. Hierbij kun je denken aan: peesbeschermers, dekjes, dekens, oornetjes, jassen, beugels enzovoorts. Wanneer je tegen het donker aan buiten gaat rijden kun je er voor kiezen om een reflecterende band om je arm te doen met lampjes hierin. Automobilisten zullen je eerder opmerken en daardoor verkleint de kans dat er iets ernstigs gebeurt. Ook kun je lampjes kopen voor in de staart van je paard, voor in de manen en voor aan de benen. Genoeg materialen om goed op te vallen in het donker en op straat.

 

Een buitenrit maatje

Wanneer je een buitenrit gaat maken is het leuk en verstandig om een andere ruiter mee te nemen. Met z’n 2en (of meer) buitenrijden is niet alleen gezelliger maar ook veiliger. Wanneer er iets gebeurt kan de andere ruiter hulp inschakelen.

 

Met z’n 2en kun je meer, en is het een stuk gezelliger!

 

In het filmpje een aantal tips voor het buitenrijden met je paard!


 

 

https://123ruitersport.nl/paardrijkleding.html
Nssk

Bodytec training, iets voor u?

Wilt u graag sporten maar heeft u hier weinig tijd voor vanwege andere activiteiten? Of heeft u fysieke beperkingen waardoor u niet kan sporten? Dan hebben wij, Van Schaik personal training de oplossing voor u! Onder de vele personal trainingen die wij aanbieden, hebben wij namelijk ook bodytec training.

Wat is bodytec training?

Zoals u net al heeft kunnen lezen is bodytec training erg handig als u niet veel tijd heeft om te sporten, dat komt omdat een bodytec training maar 20 minuten tijd in beslag neemt, deze 20 minuten bodytec training komt dan overeen met ongeveer 3 uur krachttraining! Bodytec is afkomstig vanuit de topsport, ook wordt dit vaak toegepast door fysiotherapeuten voor herstel na een blessure en revalidatie. Kort samengevat is de bodytec training een korte maar toch zeer krachtige training waarbij elektrische impulsen alle spieren versterken , dus ook de spieren die normaal lastig te trainen zijn neem je gewoon mee met de bodytec training! Door dat alle spiergroepen tegelijk worden getraind, zorgt bodytec ook voor een betere stofwisseling, ook krijgt u een strakkere huid en kan zelfs cellulitis door de bodytec training afnemen.

Voor wie is de bodytec training geschikt

De bodytec training is geschikt als u als sporter, of zelfs topsporter een hoger niveau wilt bereiken, door de bodytec training valt u ook af en wordt uw omvang ook zichtbaar minder, in een korte tijd ( namelijk maar 20 minuten) haalt u al veel resultaat wat u ook zeker gaat merken, ook wordt (zoals u net al heeft kunnen lezen) bodytec training veel gebruikt door fysiotherapeuten voor het revalideren, als u last heeft van bijvoorbeeld rug- en nek klachten of spataders, is bodytec training ook zeer geschikt voor u. ook wordt dit veel gedaan door mensen met een lichamelijke beperking.

Bent u benieuwd geworden naar de bodytec training? Op onze site (www.vanschaikpersonaltraining.nl) kan u veel informatie vinden over deze manier van trainen. Ook kunt u daar een gratis proeftraining aanvragen zodat u zelf kan ervaren hoe de training in zijn werk gaat!  

Nssk

Een bedrukte bidon voor Sinterklaas

Gaat het nou goed of slecht met de Nederlandse sport dit jaar. Rio de Janeiro was niet optimaal, op het EK voetbal waren we niet te zien, maar Max Verstappen red ons uit de brand. Mijn zoon en mijn dochter zijn beiden helemaal gek van Max. Bij Eurobottle uit Dronten kan ik online bidons bestellen, per stuk een bedrukte bidon. Ik denk dat Max het niet leuk vindt als ik zijn portretrecht misbruik, dus ik ga een tof ontwerp maken waar mijn kinderen graag uit willen drinken.

Gezond water drinken uit een bidon

Ik wil op mijn beurt dat mijn kinderen water drinken in plaats van de drankjes waar Max reclame voor maakt. Laat ze maar water drinken uit een bidon van Eurobottle. Die zijn bovendien duurzaam, gemaakt van natuurlijke materialen en lekvrij. Je moet er niet aan denken dat ze een schooltas meenemen en de boeken onder het water zetten. Dat heb je dus wel met goedkope bidons, niet met die van Eurobottle. Ik kreeg er één op een beurs mee, die gebruik ik elke dag op kantoor.

Sinterklaas cadeau gegarandeerd succes

Met Sinterklaas kan papa wel eens met succesvolle cadeau’s aankomen. Ik kan me nu al verhogen over de bedrukte tekst op de bidon. Al rijdt Max rijdt niet op water, hij wil altijd maximaal presteren en vol zitten. Daar kan ik wel een gedicht mee maken.

We hebben zijn handtekening een keer op een kaart gehad, die kan ik als foto op de bidon zetten. Met Eurobottle kan alles. Ik neem een extra grote bidon van 750ml. De opdruk is in full colour, dus een mooie foto van Max in de wagen na al die mooie podiumplaatsen kan maar zo. Je kunt je bidon 3D previewen.

Vind meer informatie over bidons bestellen

 

Spiervermoeidheid tegengaan met aminozuren

Spiervermoeidheid tegengaan met aminozuren.

Bij lang en veel sporten kan er spierafbraak en spiervermoeidheid ontstaan. Dat is lastig en niet iets wat wenselijk is voor je lichaam. Als je traint wil je namelijk een goede droge spiermassa opbouw hebben en geen spierafbraak.

Als je je training en je fysiek beter wil laten worden en op een ander hoger level wil gaan presteren, zonder alle bovengenoemde nadelen. Zal je een middel moeten gaan gebruiken wat dat tegengaat en je helpt ermee.

Dit kan je verkrijgen door aminozuren te gebruiken.

Wat doen aminozuren met je lichaam? En dan met name het aminozuur x?

–    Verbetering van uithoudingsvermogen
–    Gaat spierafbraak tegen
–    Voedingsstoffen worden beter opgenomen
–    Het uithoudingsvermogen wordt beter
–    Werkt spieropbouwend.

Wat is dan precies het aminozuur x?

Amino x is een vertakte keten van aminozuren. Dit wordt ook weleens BCAA genoemd. Het grootste effect is dat je lichaam het aminozuur x gebruikt om de spierafbraak en de spiervermoeidheid bij zware trainingen tegengaat. Dit is natuurlijk waar je wat mee kan en iets wat werkt.

Wat doen BCAA ’s eigenlijk en waaruit bestaan ze?

Het menselijk lichaam is niet in staat om BCAA aan te maken. Het is een groep van drie aminozuren namelijk  IsoLeucine, Valine en Leucine. Door de samenwerking van deze 3 aminozuren ontstaat er een verhoging in de eiwitsynthese. Draagt het zorg voor een verhoging in de opname van de voedingsstoffen en gaat het dus de spierafbraak tegen.

Verder zitten er in amino x de volgende stoffen:

– Vitamine D,
– L-Alanine,
– Taurine
– L-Citrulline.

Het product Amino x bevat naast de gewenste effecten ook een goede lekkere smaak.Lost het goed op in water en als laatste wordt het makkelijk door het lichaam opgenomen. Dit in tegenstelling tot vele andere vergelijkbare producten. Dit product zal je lichaam letterlijk en figuurlijk naar het next level brengen!

Men kan het product voor, tijdens of na de training gebruiken. Maar ook tijdens het ontbijt. Kortom het kan altijd en altijd het gewenste resultaat.

 

https://www.eiwitshakestore.nl