NSSK.NL
Image default
Vakantie

Familiecamping Drenthe

Familiecamping DrentheFamiliecamping Drenthe

Vanuit een familiecamping Drenthe verkennen

Sinds een aantal jaren is het weer trendy om op vakantie te gaan binnen Nederland, gewoon lekker vanaf de familiecamping Drenthe gaan verkennen. Het is niet ver reizen en dus handig als je jonge kinderen hebt, en toch zie je heus wel wat nieuws, het eigen land blijkt vaak nog helemaal niet bekend te zijn voor veel mensen. Er zijn vele voordelen verbonden aan het op vakantie gaan in eigen land, naar bijvoorbeeld Camping De Berken:

 • Het is gemakkelijk: lekker dichtbij dus het vereist niet heel veel planning, stickers die je op je auto moet plakken zodat je gemakkelijk door kan rijden bij allerlei tolwegen, en je hoeft geen uitgebreide pakketten met spelletjes en vakantieboeken voor je kinderen samen te stellen zodat je ze op elk moment dat ze weer bijna aan jengelen toe zijn iets ter afleiding kan geven. In eigen land is het plannen van een vakantie met veel minder moeite gepaard.
 • Het is goedkoop: omdat je minder reist ben je ook minder geld kwijt aan deze reis naar je vakantieoord. Verder kan je de kosten van je vakantie ook goed inschatten omdat je de prijzen in Nederland goed kent. Je kunt ook nog eens je eigen eten kopen en bereiden: daarmee bespaar je natuurlijk ook geld op de familiecamping. Drenthe heeft een uitgebreid aanbod van goede supermarkten dus je kan je makkelijk redden.
 • Je spreekt de taal! Geen gezeur over waar de melk in die gigantische Franse supermarché staat, je kunt er gewoon om vragen in de plaatselijke AH.
 • Je komt erachter dat je je eigen land helemaal niet zo goed kent: er is genoeg te ontdekken rondom de familiecamping. Drenthe, Overijssel en Gelderland hebben prachtige natuur waar je ontzettend van kan genieten als je bijvoorbeeld in een stad woont.

Er zijn eigenlijk geen goede redenen om verder te zoeken dan ons eigen kleine kikkerlandje, vooral niet als je kleine kinderen hebt, die genieten immers net zoveel van het alternatieve Hollandse landschap als de Riviera, misschien zelfs wel meer.

Op zoek naar een goede familiecamping: Drenthe, een Waddeneiland, de Biesbosch?

Met als uitvalsbasis een leuke familiecamping, Drenthe verkennen. Lijkt je dat wat? Natuurlijk kun je naar de Zeeuwse kust gaan, of naar een Waddeneiland, maar de meeste mensen vinden de beboste gebieden in Drenthe juist erg leuk om met het gezin op vakantie te gaan. Camping de Berken is een viersterren familiecamping, Drenthe waardig. De camping heeft een kleinschalig karakter waardoor u een persoonlijke benadering krijgt van ons personeel. Voor tips kunt u altijd bij ons terecht, we kunnen u goed adviseren over alle dingen die in de nabije omgeving te doen zijn voor u en voor de kinderen, en natuurlijk waar u voorzieningen als supermarkten, restaurants et cetera te vinden zijn. De voorzieningen op de camping zelf zijn uitstekend te noemen. De ANWB heeft de camping gewaardeerd met een 9,4! Als u extra waarde hecht aan luxe en comfort kunnen wij u zelfs een kampeerplek bieden met privé sanitair: uw eigen douche en toilet vlakbij uw staplaats. Boven alles is camping de Berken een familiecamping: Drenthe is een excellente plaats om een familievakantie te houden en daar spelen wij op in. Er zijn verschillende speeltuinen over de camping verspreid, en in de meivakantie en de zomermaanden is er een uitgebreid recreatieprogramma waardoor uw kinderen altijd wel iets te doen hebben op het terrein. Op deze manier kunt u met uw kinderen genieten van alles wat onze mooie provincie te bieden heeft, maar kunt u er ook voor kiezen om even rustig met uw partner te genieten terwijl wij uw kinderen een leuke tijd laten beleven.

Faciliteiten familiecamping Drenthe

Bij De Berken hebben wij excellente faciliteiten: u bent even helemaal weg van uw normale omgeving maar kan nog steeds genieten van luxe die u misschien niet in eerste instantie associeert met kamperen.

 • Goed verzorgd sanitair: ons sanitair is makkelijk te bereiken vanaf de hele camping en wordt goed schoongehouden. Voor wat extra luxe kunt u een staplek reserveren waar u uw privé-sanitair heeft, maar de algemeen sanitaire voorzieningen zij ook erg goed verzorgd!
 • Er is een bibliotheek op onze camping te vinden: een vreemde voorziening op een familiecamping? Drenthe is provincie waarin u kunt genieten van rust en natuur, en hoe gaat dat beter dan met een goed boek voor de tent zitten?
 • We hebben een binnenspeelplaats zodat uw kinderen ook bij slecht weer lekker actief kunnen spelen. Op vakantie ontmoeten kinderen vaak veel vakantievriendjes en
 • -vriendinnetjes en het zou natuurlijk zonde zijn als ze die bij wat regen niet meer kunnen zien, de vakantie duurt al zo kort op onze familiecamping! Drenthe zou je een jaar lang kunnen rondreizen en je zou er nog niet op uitgekeken zijn. De tijd dat je er bent moet je optimaal kunnen benutten.
 • Vanuit de familiecamping Drenthe verkennen gaat gemakkelijk met de Wi-Fi die over het hele terrein gratis verkrijgbaar is!
 • Een brasserie kan natuurlijk niet ontbreken op een goede familiecamping. Drenthe overheerst in dit leuke restaurantje: de inrichting is een mix van moderne lijnen en oude Drentse details.
 • We hebben ook een wasserette: ideaal als u een paar weken op de camping vertoeft. U hoeft niet telkens op de hand te wassen, u kunt onze wasmachines gebruiken en eventueel onze droger.

Enthousiast? Kijk op onze website en reserveer een staplaats zodat u snel vanaf onze familiecamping Drenthe kunt leren kennen.

Bezoek de website voor meer informatie : Familiecamping Drenthe