NSSK.NL
Image default
Aanbiedingen

Efficiënter met je tijd omgaan? Dat doe je zo!

Het schijnt een fenomeen van de laatste jaren te zijn: het zogeheten ‘doorrazen’. We laten ons volgens verschillende onderzoekers enorm leiden door alles wat we wel niet moeten doen en wat op een bepaald moment gebeurd moet zijn. Dit zorgt niet alleen voor heel veel chaos, maar dit uit zich bij sommige mensen ook in een soort paniek. Volgens verschillende onderzoeken is het welbekende stresshormoon ‘cortisol’ de laatste tijd enorm toegenomen. Dit kan op de lange termijn fatale gevolgen hebben. Het zou daarom goed zijn om te leren hoe we onze tijd wat efficiënter indelen, zodat we aan het eind van de dag niet langer doodmoe zijn, maar nog genoeg energie hebben om wat te doen wat wij willen. In dit blog lees je hoe je dat voor elkaar krijgt!

Zorg voor structuur

Volgens het grootste deel van de onderzoekers dat een onderzoek heeft uitgevoerd omtrent indeling van tijd en zaken als cortisol, valt en staat alles, maar dan ook werkelijk alles, met structuur. Zoals je in de inleiding al kon lezen, betrappen we onszelf er steeds vaker op dat we zoveel moeten en bepaalde zaken op een bepaald moment gebeurd moeten zijn. Wanneer jij een leven leidt dat meer weg heeft van structuur, schijnt de hoeveelheid cortisol in jouw lichaam, drastisch te verminderen. Zorg er dus vanaf nu voor dat jij elke zondag een weekplanning maakt en zorgt dat je deze nakomt. Dit zorgt niet alleen voor efficiënt tijdsgebruik, maar ook zorgt dit ervoor dat jij straks dingen kunt doen waar je energie uithaalt en die je leuk vindt!

Moeten?

Naast het feit dat een planning van groot belang is binnen een gestructureerd leven, is het handig om je eens af te vragen wat er eigenlijk allemaal moet. Zo ‘moet’ je niet per se elke dag jouw planten water willen geven: kunstplanten voor buiten zijn een goed alternatief. Je ‘moet’ niet elke dag iets anders eten: kook eens een flinke hoeveelheid eten en eet hier eens twee dagen van. Maak het jezelf wat makkelijker door niet meer zoveel te moeten!

 

https://www.leopoldflora.com/nl/