NSSK.NL
Image default
Auto's en Motoren

Ook voor een Volkswagen laadkabel kun je bij Accu-Machine.nl terecht

Accu-Machine.nl is een webwinkel, die gespecialiseerd in alles wat u nodig heeft voor het opladen van de accu van uw elektrische Volkswagen. Dan praten we onder meer over vaste privélaadpunten en mobiele laders, waarmee u geld en wachttijd kunt besparen. Voor een vast privélaadpunt heeft Accu-Machine.nl alle accessoires voor de installatie ervan in huis. Maar we hebben ook voor alle gangbare modellen elektrische auto’s de juiste laadkabel. Waar dient u op te letten bij de aanschaf van een laadkabel? Op die vraag gaan we nu eerst in.

Waarop letten bij de aanschaf van een laadkabel

Een voor hand liggend punt om op te letten als je een laadkabel gaat kopen, is de lengte ervan. Die kabel dient voldoende lang zijn, maar een lange kabel wordt lastiger om te hanteren en mee te nemen. Als u een eigen laadpunt heeft, dan kijkt u hoe u uw auto wilt parkeren, waar de aansluiting op de auto zich bevindt en waar het laadpunt. Een kabel heeft aan de ene kant een aansluiting voor op een laadpaal en aan de kant voor op de auto. De Nederlandse openbare laadpalen hebben allemaal een type 2 aansluiting. Dus zal de laadkabel aan de ene kant een type 2 aansluiting dienen te hebben. Het type aansluiting aan de andere kant van de laadkabel hangt van uw auto af. Verder is relevant met welk ampèrage uw auto kan worden geladen en met hoeveel fasen. Het is kan heel nuttig zijn, als uw auto met het maximaal mogelijke vermogen kan worden geladen en dus sneller.

Automerken en modellen

We noemden al dat we bij Accu-Machine.nl rekening houden met alle gangbare merken en modellen van elektrische auto’s. Dat betekent niet alleen merken die uitsluitende elektrische voertuigen verkopen, zoals bijvoorbeeld Tesla, Aiways, Polestar en Lucid, maar ook merken die voertuigen met een verbrandingsmotor maakten en dat vaak nog steeds doen. In het laatste geval praten we onder meer over Renault, Volvo, Mercedes en ook Volkswagen. Een aantal is al diverse jaren geleden met de productie van elektrische voertuigen begonnen, andere meer recent. We zullen nu wat nader naar de elektrische modellen van het merk Volkswagen kijken.

Elektrische automodellen van Volkswagen

Volkswagen heeft inmiddels al aardig wat elektrische automodellen op de markt gezet. We hebben het dan over de Arteon eHybrid, e-Crafter, e-Up, ID.3, ID.4, ID.5, Passat, Tiguan PHEV R-Line en de futuristisch ogende XL1. Op onze website ziet u bij elk automodel staan welke laadkabel daarvoor geschikt is. Voor welk merk en model u ook een laadkabel nodig heeft, die vindt u op onze website.

https://www.accu-machine.nl/laadkabels/per-automerk/volkswagen/