NSSK.NL
Image default
Beauty en verzorging

Botox, een verfrissing of vergissing?

Je bent een jaar ouder, de grijze haren worden zichtbaar en je huid gaat rimpelen. Steeds meer mannen en vrouwen willen deze manier van ouder worden niet accepteren en zoeken de juiste behandelingen die ervoor zorgen dat ze er weer uit komen te zien zoals ze zich voelen.

Veel celebrities zijn het boegbeeld van de opgespoten lippen, wangen of oogleden. De meeste hebben Patricia Paay, Marijke Helwegen of Samantha de Jong van Oh Oh Cherso wel eens gezien op televisie of in een tijdschrift. Je kunt je mening hierover klaar hebben of het opspuiten van de huid je huid wel jonger maakt, maar toch kiezen genoeg mensen voor een Botox behandeling.

Er zijn verschillende soorten behandelingen beschikbaar bij klinieken. Neem bijvoorbeeld een Botuline Toxine behandeling, waarbij de spieren worden ingespoten waardoor ze zullen ontspannen. Met als effect dat de rimpels verminderen en uitdrukkingsrimpels vervagen. Deze behandeling wordt in de meeste gevallen toegepast bij de herhaalde spierbewegingen zoals bij fronsrimpels, voorhoofdrimpels en kraaienpootjes. Alleen de ingespoten spieren zullen zich ontspannen en de andere gelaatsspieren blijven ongewijzigd waardoor het normale mimiek wordt behouden.

Gaat zo’n behandeling zonder slag of stoot? Er kan een huidreactie optreden op de behandelde zones van het lichaam. Op de injectieplaats kan er een klein blauw plekje optreden of rode plekjes die meestal binnen twee dagen wegtrekken. U heeft geen blijvende schade naar aanleiding van de behandeling.

Zo’n botox behandeling neemt ongeveer 10 minuten tijd in beslag voor 3 tot 6 maanden een jongere en/of strakkere huid. Het lijkt kort maar bij eenmalige behandeling zal het effect minder lang aanhouden dan als je na een interval van 3 maanden een vervolgbehandeling laat uitvoeren.

Mocht je denken van die rimpels ben ik zat, dan zijn er sinds het begin van dit decennium botox party’s in opkomst. Bij zo’n party komt er een arts naar het feestje waarbij de aanwezigen, tegen een betaling een botoxbehandeling kunnen krijgen. De behandeling is op alle plaatsen mogelijk omdat de behandeling zelf relatief makkelijk te verrichten is. Maar laat je wel even adviseren door een apotheek of specialist.

http://www.clinic63.nl/