NSSK.NL
Image default
Beauty en verzorging

WAT IS ZINKOXIDE IN ZONNEBRAND?

De vraag die we het vaakst krijgen is: Wat is zinkoxide precies? Het is een dik, wit, zacht mineraal poeder dat van nature in de aarde voorkomt. Je vindt het in van alles, van huidverzorgingsproducten tot rubber- en kunststofproducten, verf en coatings, farmaceutica, voedingsmiddelen en batterijen. Zinkoxide veel gebruikt in koreaanse skincare biedt veel voordelen voor huidverzorgingsproducten vanwege zijn ontstekingsremmende eigenschappen1. Door deze eigenschappen is zinkoxide een uitstekend ingrediënt voor zonnefilters, omdat het de huid beschermt tegen de schadelijke effecten van UVA- en UVB-stralen2. Zinkoxide is ook zeer zacht en kan veilig worden gebruikt op alle huidtypes, ook de gevoelige en de reactieve. Zinkoxide wordt van oudsher zelfs gebruikt om luieruitslag te behandelen, omdat het de geïrriteerde of gevoelige huid helpt beschermen tegen vocht en nattigheid.

Zinkoxide is een minerale verbinding die in de natuur voorkomt en vaak wordt gebruikt vanwege de zeer effectieve verzachtende, huidbeschermende en antioxiderende eigenschappen. Het is een inert mineraal met een breed spectrum aan UVA- en UVB-bescherming, waardoor het een veilig en effectief ingrediënt is om op te vertrouwen. Andere voordelen van zinkoxide zijn dat het de genezing van luieruitslag versnelt, schaafwonden en irritatie helpt voorkomen en dat het zelfs ontstekingsremmende eigenschappen blijkt te hebben. Voordelen voor de gezondheid en het milieu Zinkoxide wordt ook wel de zonnefilter van de natuur genoemd. In tegenstelling tot chemische zonnefilters die UV-licht absorberen en transformeren, reflecteert zinkoxide het volledige ultraviolette bereik en beschermt het op fysieke wijze tegen schade door vrije radicalen. Vanuit een gezondheidsperspectief is zinkoxide een inert element met belangrijke voordelen: het bevat van nature antioxiderende eigenschappen; uiterst heilzaam, vooral in zonnefilters, omdat ze niet alleen de SPF versterken, maar ook helpen de schade door vrije radicalen te beperken die vroegtijdige veroudering, rimpels en vlekken veroorzaken. Door zijn natuurlijke minerale eigenschappen is het veel minder irriterend voor de ogen en de huid eromheen dan chemische zonnefilters, waardoor het beter is voor de gevoelige huid.

Zinkoxide is een natuurlijk mineraal gebruikt in korean skincare dat UVA- en UVB-stralen weerkaatst en verstrooit, waardoor het u beschermt tegen schadelijke zonneschade. De reden dat de huid wit ziet wanneer u een zonnebrandcrème met zinkoxide gebruikt, is dat het de zonnestralen fysiek blokkeert en zo een barrière vormt tussen uw huid en de zon. In tegenstelling tot chemische zonnebrandmiddelen zoals avobenzone, octinoxate of oxybenzone, die door de huid worden geabsorbeerd en UV-licht omzetten in warmte die vervolgens door de huid wordt afgegeven, blijft zinkoxide op het huidoppervlak liggen en vormt het een barrière die de UV-energie weert. Daarom biedt zinkoxide naast UVB-bescherming ook UVA-bescherming. Zinkoxide is ook een fysieke blokkeerder die onmiddellijk na het aanbrengen werkt.

https://kocosmo.nl/

Gerelateerde artikelen

Vlechten is weer helemaal in!

Schoonheidsbehandeling aan het zoeken in Apeldoorn

Een wakkere uitstraling door een ooglidcorrectie van Ooglift