NSSK.NL
Image default
Dienstverlening

De belangrijkste tips om energie te besparen

Besparen op energie is tegenwoordig erg belangrijk, het klimaat moet namelijk gered worden. Door het vele energieverbruik is het klimaat achteruit gegaan, dit moet natuurlijk gestopt worden. Veel mensen willen ook besparen op energie maar weten alleen niet hoe ze dit moeten doen, voor deze mensen is er goed nieuws, het is namelijk heel makkelijk om te besparen op energie. Het belangrijkste is dat je je bewust bent van hoeveel energie iets verbruikt en wanneer iets dit verbruikt, hieronder kun je wat tips lezen over hoe je makkelijk kan besparen op energie. 

Lampen

Het type lampen kan al uitmaken of je veel energie verbruikt of niet, er zitten namelijk grote verschillen in het energieverbruik tussen lampen. Lampen staan iedere dag ook erg lang aan, al helemaal in de wintermaanden. Het wordt dan namelijk sneller donker en je wilt toch een verlicht huis hebben. Wanneer je thuis namelijk gloei- of halogeenlampen hebt hangen kun je deze het best vervangen, deze lampen hebben namelijk veel energie nodig. Je kunt deze lampen het best vervangen voor spaar- of led lampen, deze lampen hebben namelijk maar minder energie nodig. Wanneer je spaar- of led lampen gaat kopen ben je wel wat duurder uit, deze lampen zijn op de langere termijn alleen goedkoper omdat je minder hoeft te betalen voor de energie. 

Energielabels

Alle apparaten zijn tegenwoordig verplicht om te beschikken over een energielabel, dit label geeft aan hoeveel energie een apparaat verbruikt. Wanneer je een nieuw apparaat gaat kopen is het dus handig om te gaan kijken naar het energielabel, wanneer je namelijk een energievriendelijk apparaat koopt bespaar je automatisch al op energie. Ook hierbij geldt dat de apparaten wat duurder zijn in de aankoop maar zich op de lange termijn zeker terug verdienen. Wanneer je iets niet snapt over de energielabels kun je altijd in de desbetreffende winkel een medewerker aanspreken.