NSSK.NL
Image default
Gezondheid

Hoe spiritueel ben jij ?

Hoe spiritueel ben jij?

Wanneer ben je spiritueel intelligent? Als je veel levenswijsheid in je hebt: je kunt goed levensvragen beantwoorden en overal zin aan geven. Dit komt doordat je goed in staat bent om meerdere vormen van denken (inzicht, bezieling, intuïtief vermogen en creativiteit) met elkaar te verbinden. Zo kom je gemakkelijk tot de juiste oplossingen en antwoorden. Dat maakt dat je vaak ook intelligenter bent dan gemiddeld. Spirituele intelligentie wordt gemeten met de Spiritueel Quotiënt (SQ). Dit staat naast de andere vormen van intelligentie: IQ (intelligentie quotiënt) en EQ (emotioneel quotiënt). Het SQ wordt steeds bekender. Het heeft alles te maken met jouw persoonlijke ontwikkeling. Om te bepalen wat er bij jou en in jouw leven past, maak je gebruik van spirituele intelligentie.

Vijf spirituele eigenschappen

1. Wijsheid.

Dit is de kunst om in alle situaties op een juiste manier te oordelen en te handelen. Van gemaakte fouten is geleerd.

2. Inspiratie.

Dit is een toestand waarin je creatief nadenkt en tot goede ideeën komt, die goede oplossingen leveren.

3. Creativiteit.

Dit is het vermogen om iets nieuws te creëren, in staat zijn om een originele, creatieve oplossing voor een probleem te bedenken.

4. Geduld.

Dit is het in staat zijn om lang te kunnen wachten zonder op te geven of boos te worden.

5. Gelijkmoedigheid.

Dit is een gesteldheid van psychische stabiliteit en kalmte. Het zonder angst kunnen genieten van leuke dingen. Het accepteren en snel vergeten van vervelende dingen.

Hoe word je spiritueel intelligenter?

Wil je meer spiritueel worden, ga dan de vijf eigenschappen trainen. Herken je intuïtie, ook wel innerlijke stem. Leer deze vervolgens kennen en handel op basis hiervan. Zo ga je bewust vanuit jezelf handelen, word je jezelf bewust van waar je toe in staat bent en stel je je open naar binnen toe.

https://www.zobegaafd.nl/