NSSK.NL
Image default
Kinderen

Zo maak je van tandenpoetsen een feestje

Als ouder weet je het maar al te goed. Het poetsen van de tanden van je kindje gaat niet altijd even vlekkeloos. Maar wist je dat je hier met slechts een paar kleine aanpassingen verandering in aan kunt brengen? Want het poetsen van tanden kan iedere dag gewoon een klein feestje zijn! We hebben in dit artikel een aantal dingen voor je op een rijtje gezet, waardoor het tandenpoetsen een feestje kan worden.

1. Investeer in een kleurrijke en goede tandenborstel

Niet is zo leuk dan het poetsen van de tanden met een kleurrijke tandenborstel. Misschien tover je een paar keer per dag een printje van prinsessen, van auto’s of van de favoriete film van je kindje tevoorschijn. Je kindje staan dan vast en zeker weer te springen om het printje te bekijken en om te starten met het poetsen van de tanden.

2. Zoek een tandpasta uit met een lekker smaakje

Wist je dat er op het gebied van de smaak van de tandpasta enorm veel mogelijk is? De textuur van een tandpasta zonder smaak kan al snel vies en gek aanvoelen voor je kindje. Probeer daarom een tandpasta met bijvoorbeeld een zoet smaakje. Maak je je maar geen zorgen, deze zoete smaak kan het gebit van je kindje niet op een negatieve manier beïnvloeden. Wel zo goed om te weten natuurlijk.

3. Leer je kindje alles over het poetsen van tanden door een boekje te lezen

Je denkt er zelf niet zo snel over na. Maar het poetsen van de tanden kan erg onwennig aanvoelen. Als je merkt dat je kindje daar lastig op reageert, kun je ervoor kiezen om boekjes te lezen over het poetsen van de tanden. Hierdoor komt het brengen van een bezoek aan de tandarts ook meteen aan bod. Bepaalde angsten die kunnen worden ontwikkeld, worden op dat moment weggenomen bij je kindje. Als het hoofdpersonage in het boek perfect de tanden poetst, kan het zomaar zo zijn dat je kindje dat ook spontaan wilt gaan doen.

4. Heb je al nagedacht over het kopen van een opstapje?

Het kopen van een opstapje voor je kindje kan een wereld van verschil zijn. Zo ziet je kindje precies hoe de tanden worden gepoetst én hoe een schoon gebit er uit hoort te zien. En kijken in de spiegel is natuurlijk ook nog eens erg leuk. Redenen genoeg dus om snel deze investering te doen voor jouw badkamer.

Investeer in de beste producten om de tanden mee te poetsen

Je hebt nu net even een wat beter beeld gekregen van de dingen waar je zoal op kunt letten. Maak van het tandenpoetsen zo snel mogelijk een feestje door producten zoals een tandenborstel en tandpasta met en smaakje bij een online specialist te kopen. Het pakketje ontvang je hierdoor razendsnel in huis en je kunt altijd vertrouwen op producten die aan de hoogste standaarden voldoen.