NSSK.NL
Image default
Tweewielers

Begin het jaar vol goede moed en stap op de step!

Meer bewegen staat bij veel mensen hoog op het lijstje van dingen die ze willen doen. Vaak komt het er niet van. Maar waarom zou je het uitstellen als er leuke mogelijkheden zijn om ook echt in beweging te komen? Met een step kun je niet alleen lekker bezig zijn, je haalt ook nog eens een frisse neus. Extra reden dus om op de step te stappen en een step te kopen.

Verruil de sportschool voor de buitenlucht

Houdt het idee dat je in een sportschool binnen moet zitten, je tegen om in beweging te komen? Als je kiest voor een step dan is dat probleem meteen de wereld uit. Met een step geef je jezelf de vrijheid om te gaan en te staan waar je wilt. En omdat een step wendbaar is, kun je eigenlijk overal wel met een step terecht. Want de verschillende steps zijn heel geschikt voor in een dorp of een stad, maar je kunt natuurlijk eveneens op een fietspad tussen de weilanden in steppen. Of nog ruwer terrein opzoeken.

Extra bewegen met een sportstep

We kennen allemaal de traditionele step. Deze heeft een frame met een stuur en aan de voor- en achterkant twee wielen van klein formaat. Ben je echter op zoek naar een beetje avontuur of wil je van het steppen echt een sportieve activiteit maken? Kies dan voor een step die daar speciaal voor ontworpen is. Zoals de cross step of de sportstep. Deze steps hebben grote wielen, in ieder geval aan de voorkant. De achterkant kan ook een groot wiel hebben. Sommige modellen hebben echter een kleiner wiel. Het principe van deze sportsteps is dat je er hard op kunt steppen en onderweg sportief bezig bent.

Een step voor ruwer terrein

Met een sportieve step wil je natuurlijk de ruimte en de vrijheid hebben om vooruit te kunnen. Een cross step is geschikt voor ruwer terrein, zoals bijvoorbeeld bospaden of wegen met losliggende steentjes. De banden zijn voorzien van een profiel, zodat je goede grip op de weg houdt. Uiteraard is deze sportieve step robuust. Daardoor is hij heel geschikt voor het gebruik op oneffen en ruige terreinen. De steps zijn voorzien van handremmen, zodat je op ieder moment onderweg je vaart kunt minderen.

Lichtgewicht steps voor meer snelheid

Ben je op zoek naar een step waarmee je vooral aan je conditie kunt werken en lange afstanden kunt maken? Dan is de aluminium sportstep iets voor jou. Dankzij het lichte gewicht maak je gemakkelijk snelheid en dat is natuurlijk waar je naar op zoek bent. Ook deze steps zijn uitgerust met een handrem. Wil je de step meenemen naar jouw favoriete omgeving om bijvoorbeeld in het weekend of tijdens een vakantie ook gewoon door te steppen? Kijk dan voor een model dat opvouwbaar is en dat je dus eenvoudig in de auto of de trein mee kunt nemen.

Kies een sportieve step die bij je past

Kijk voor ons uitgebreide collectie van sportieve steps op de website van Stepsonline.nl en kies de step die bij jouw sportieve doel past. Ook als je nog niet veel ervaring met het steppen hebt, hebben wij modellen die heel geschikt zijn voor een beginner. Wil je er met het hele gezin een sportief uitje van maken? Ook voor kinderen hebben wij sportieve steps in het assortiment.