NSSK.NL
Image default
Toerisme

HOE KINDEREN RESPECT VOOR DE NATUUR BIJBRENGEN?

Natuurlijk zullen uw kinderen verrast zijn door de cadeautjes die ze van nature krijgen. Een bloem, een glimmende steen, een dennenappel … ze werden er blij van. Door hun gevoelige deelname zijn ze spontane natuurlijke vrienden. Soms is hun gedrag echter ongepast en respectloos. Hoe maakt u uw kinderen bewust van de behoeften van de natuur en hoe u hun liefde voor de natuur verzekert?

LAAT JE KINDEREN KENNIS MAKEN MET DE BEWONERS VAN HET BOS EN LEER HEN RESPECT TE HEBBEN VOOR HUN HABITAT

In de Ardennen zijn er het hele jaar door verschillende dierenparken open voor groene bezoekers: Forestia, dierenpark La Roche, dierenpark Rochehaut … ontdek wie er in het bos leeft Door betrokken te raken en contact te maken met dieren, kan uw kind aandacht blijven schenken aan de volgende wandeling. Voor hun leefgebied. Let tijdens de wandeling op mierenhopen, vogelnesten en bijenkorven. U kunt ook een begeleide wandeling maken om de bever en zijn territorium te ontdekken.

 NEEM MET JE KINDEREN DEEL AAN DE NATIONALE EN INTERNATIONALE AFVALINZAMELACTIES!

In verschillende landen zijn burgerinitiatieven ontstaan ​​om al het afval in de natuur te elimineren. Teken een overeenkomst met uw kind om Wallonië op te ruimen in maart of World Cleanup Day in september. Verzamel vrienden en familie voor deze vreemde wandeling. Bewapen jezelf met goede handschoenen, vuilniszakken en zoek afval. Tijdens de wandeling kunt u uw kind uitleggen waarom u afval moet ophalen en waarom het belangrijk is om de natuur te respecteren. Zorg voor een redelijke korte afstandsroute waar veel strooisel is zodat de oogst goed is. Onthoud dat het tempo van de wandelaars laag zal zijn. Vier aan het einde van de wandeling de oogst met 100% zelfgemaakte snacks!

 BOMBARDEER JE KINDEREN TOT JOURNALIST – ONTDEKKINGSREIZIGER EN BESCHERM SAMEN DE FAUNA EN FLORA

Laat uw kind uw kleine digitale camera gebruiken. Ja, de apparaten die u op uw smartphone gebruikte, liggen nu in de la. Het wordt aanbevolen dat ze kiekjes maken van bloemen, insecten en andere voorzichtige bewoners in de tuin of het nabijgelegen park. Foto’s maken is een geweldige manier om observatie te ontwikkelen en hen hun figuur te laten zien, en om verantwoordelijk te zijn voor de microwereld onder hun voeten.

Dit is een geweldige kans om “lelijke” en vreselijke dingen te begrijpen. Bij het maken van foto’s heeft het geen zin om bloemen op te pakken, vlinders in potten te vangen of vervelende eekhoorns te verpletteren.

 BEREID EEN WANDELING ZONDER AFVAL VOOR

Picknick maakt deel uit van de wandeling. Ook al duurt het maar een half uurtje, je mag geen tussendoortjes missen, alleen omdat je plezier hebt. Voordat u op pad gaat, kunt u kinderen uitnodigen om een ​​verscheidenheid aan snacks te kiezen … zonder dat u een wegwerpverpakking nodig heeft. Bak taarten of koekjes, was, schil en hak groenten en fruit, zoals appels, aardbeien, sinaasappels, wortelen en kerstomaatjes … Als het koud is, vul je de drinkfles met gearomatiseerd water, ijsthee of fijne warme chocolademelk. Evenzo kunt u ervoor zorgen dat u altijd een tas bij u heeft om onderweg afval te verzamelen.

 NEEM DEEL AAN DE NATUURDAGEN IN DE NATUURRESERVATEN

De natuurreservaten van het hooggebergte, de natuurparken van de Atte-vallei, de natuurparken van Budinale en Meheine … Er zijn veel beschermde gebieden in de Ardennen. Elk jaar worden er natuurdagen, workshops in verschillende talen of begeleide excursies georganiseerd. Schrijf je in op hun nieuwsbrief, volg ze op Facebook of blader door hun website wanneer je de Ardennen de volgende keer wilt bezoeken.

 KRIJG VOELING MET DE NATUUR EN STEL JE ERVOOR OPEN MET AL JE ZINTUIGEN

Kent u blootsvoets lopen? Tijdens deze tochten kun je op blote voeten over kiezelstenen, modder lopen en een bepaald pad op hout of zand lopen … Dit is een andere manier om de natuur te begrijpen. Bent u op vakantie in de Ardennen, ga dan naar Gouvy en probeer de wandeling van 3 km vanaf Ferme de la Planche.

De natuur op blote voeten verkennen is een geweldige ervaring voor kinderen (en volwassenen). Als uw gezin geen klein gezin is, maar u bent te ver weg van Gouvy, zijn er andere opties:

Het wordt aanbevolen dat uw kind op een regenachtige dag blootsvoets over de landingsbaan bij het vakantiehuis loopt.

Laat uw kind een klein stukje omhoog lopen op de bergbeekbedding van Ninglinspo. Dit is een haalbare optie omdat de steen met water wordt gepolijst.

Vraag uw kind om zijn schoenen uit te doen en een wandeling te maken. Zorg ervoor dat u een handdoek, water en extra kleding meeneemt om onbedoeld uitglijden te voorkomen.

De natuur ervaren is de eerste stap om de natuur te leren respecteren. Oog in oog met zijn angsten, nieuwsgierigheid, voelen, ruiken en vies worden zijn allemaal ervaringen die uw kind kunnen verbinden met de natuur en ervoor kunnen zorgen dat ze terug willen komen!

wandelen met hond ardennen

https://www.dergatsjev.be/2020/08/wandeling-ardennen-wandelroutes-mooiste.html