NSSK.NL
Image default
Wijn

Kalkaanslag van wijnglazen verwijderen.

Je hebt prachtige wijnglazen en ineens zit er een lelijke kalkaanslag op. Natuurlijk is dit een nachtmerrie vooral als je van die prachtige kristallen wijnglazen koopt. De kans op kalkaanslag is groter als de wijnglazen gewassen worden in de vaatwasser. Gelukkig is een beetje aanslag nog geen ramp. Het verwijderen is alleen vrij lastig en met wat tips kom je gelukkig een heel eind. Een doffe kalkaanslag is zo snel van je glazen verwijdert, zodat ze er weer stralend uitzien. Precies zoals je jouw wijnglazen voor het eerst uit de doos gehaald hebt.

 

Wijnglazen met kalkaanslag in de vaatwasser.

 

Je opent de vaatwasser en ineens zijn jouw prachtige kristallen wijnglazen voorzien van een doffe laag of een witte aanslag. Het water is waarschijnlijk vrij hard en wordt alleen maar harder door de vaatwasser. Gelukkig hoeft dit geen probleem te zijn als je op tijd ingrijpt. Probeer jouw wijnglazen eens af te wassen met twee tabletten kunstgebitreiniger. Je zal zien dat de kalkaanslag al snel verdwenen is. Het beste resultaat voor je wijnglazen is overigens gewoon met de hand afwassen.

 

Wijnglazen van kristalglas afwassen met de hand.

 

Met de hand afwassen geeft het beste effect. Gebruik gewoon een beetje lauw water en gebruik absoluut geen schoonmaakborstel. Kristalglas blijft heel gevoelig en als je er met een borstel overheen gaat ontstaan er al snel diepe krassen. Voorkom krassen en was de wijnglazen gewoon even met de hand af. Je glazen gaan zo langer mee en zien er stralend uit.

 

Kalkaanslag verwijderen met azijn.

 

Een oplossing voor wijnglazen is het verwijderen van aanslag met azijn. Laat dit gewoon even goed inweken en leg het wijnglas even in een azijn bad. Met een vochtige doek kan je na afloop de aanslag er gewoon vanaf vegen. Spoel het glas daarna wel een paar keer goed om, zodat er geen restjes azijn in het glas trekken en vermengen met je volgende glas wijn. Droog het glas daarna even goed af met een linnen handdoek. Linnen heeft meer vermogen om vocht te absorberen en zorgt er dus voor dat er geen watervlekken achterblijven of kalkaanslag. Je glas is nu weer als nieuw voor in de kast!

http://www.rode-wijnglazenshop.nl/wijnglazen