NSSK.NL
Image default
Woning en Tuin

Ensuite binnendeuren

Een kamer en suite is de benaming van twee kamers die gescheiden worden door een of meerdere schuifdeuren. Bijvoorbeeld een voorkamer (bijvoorbeeld aan de straatkant) en een achterkamer. De kamer en suite vind je meestal nog bij woningen die in de dertiger jaren gebouwd zijn.

Vroeger werd het voorste gedeelte bijvoorbeeld alleen voor bijzondere gelegenheden gebruikt, zoals een feestdag. Het achterste deel werd dan gebruikt als woonkamer.

Tegenwoordig worden beide ruimten benut. De schuifdeuren worden ensuite deuren genoemd. Deze beslaan meestal de halve breedte van de desbetreffende ruimte. Kun je ensuite deuren gemakkelijk laten plaatsen? En waar ze je krijgen?

Plaatsen van ensuite deuren

Het kan zijn dat de huidige kamer en suite geen deuren meer heeft of dat de huidige vervangen moeten worden. Wanneer de deur ontbreekt, kan deze in de meeste gevallen zonder enige problemen weer geplaatst worden. In dit geval is het raadzaam om dit te laten doen door iemand die het al eerder heeft gedaan.

Je hebt ook de mogelijkheid om een nieuwere – en wellicht een modernere – ensuite deur te laten plaatsen. Dit kan de uitstraling ten goede komen. Hierbij gaat er in principe geen ruimte verloren. Je kunt bijvoorbeeld kasten aan weerszijden van de deur plaatsen.

Kopen van een ensuite deur

Er zijn verschillende manieren om aan een ensuite deur te komen. Je kunt ze bijvoorbeeld op maat laten maken door een specialist. In een modern huis is het mooi om bijpassende ensuite deuren te hebben in een moderne uitstraling en in combinatie met design deurklinken. Maar je kunt bijvoorbeeld ook aangeven dat de deuren een authentiek karakter moeten krijgen.

Een andere manier is deze binnendeuren online kopen of tweedehands kopen via een particulier. Er zijn namelijk ook mensen die hun woning aan het verbouwen zijn en hun ensuite deuren te koop zetten. Kijk bijvoorbeeld eens op websites als Marktplaats.nl. Misschien zal je even wat geduld moeten hebben en wat langer rond moeten kijken.