NSSK.NL
Image default
Woning en Tuin

Laurier bestellen

De laurier (Laurus nobilis) is een groenblijvende struik of boom die bekend staat om zijn aromatische bladeren die vaak worden gebruikt in de keuken als smaakmaker. De plant is afkomstig uit het Middellandse Zeegebied en is winterhard tot ongeveer -10°C. De laurier kan zowel als struik of als boom worden gekweekt en heeft groene, glanzende bladeren die langwerpig en ovaalvormig zijn. In de lente bloeit de plant met kleine gele bloemen die aantrekkelijk zijn voor bijen. De laurier gedijt goed in zon of halfschaduw en in goed doorlatende grond. Naast zijn culinaire gebruik is de laurier ook een populaire keuze als accentplant in de tuin. Meer weten over deze plant of deze laurier bestellen, bekijk de website van Haagplanten Heijnen. 

Heg maken met diverse haagplanten 

Haagplanten zijn een geweldige manier om je tuin te omlijsten en te beschermen tegen nieuwsgierige blikken van buren of voorbijgangers. Het kiezen van de juiste haagplanten kan een belangrijk onderdeel zijn van het tuinontwerp. Populaire keuzes zijn onder andere de taxus, de beuk, de hulst, de liguster en de coniferen zoals de Thuja. Het is belangrijk om rekening te houden met factoren zoals de hoogte, groeisnelheid, blootstelling aan zonlicht en grondsoort bij het kiezen van haagplanten.  

Regelmatig snoeien en onderhoud is ook belangrijk om een dichte en uniforme haag te behouden. Haagplanten kunnen niet alleen als omheining dienen, maar ook als decoratief element in de tuin fungeren. Ze bieden een mooie achtergrond voor bloemen en struiken en dragen bij aan de biodiversiteit door schuilplaatsen en voedsel te bieden aan vogels en insecten. Haagplanten zijn niet alleen praktisch, maar ook een mooie en duurzame toevoeging aan elke tuin.

https://www.haagplanten-heijnen.nl/laurierkers