NSSK.NL
Image default
Aanbiedingen

3 benodigdheden binnen usenet

Usenet is geen makkelijk systeem, maar het kan je een hoop vrijheid bieden. Zo kan je oneindig veel informatie verkrijgen en interessante bestanden downloaden. Je moet hiervoor binnen usenet weten welke onderdelen je nodig hebt. Je hebt voor het downloaden van bestanden namelijk specifieke elementen nodig. In deze blog bespreken we een aantal relevante onderdelen binnen usenet. Na het lezen van deze blog weet jij zo welk onderdeel je nodig hebt voor een bepaalde handeling binnen usenet. Lees dus gauw verder en bereid jezelf voor op de eindeloze wereld van usenet!

 

Belangrijke onderdelen binnen usenet

We hebben een aantal onderdelen binnen usenet geselecteerd die we behandelen in deze blog. Het zijn een aantal interessante onderdelen waarmee jij onder andere kan discussiëren in groepen en daarin bestanden kan downloaden. Wij adviseren je alvast om na het lezen van deze blog naar de website van Viper News te gaan. Daar vind je nog meer informatie over onderdelen binnen usenet.

 

  • Nieuwsgroepen

Er zijn binnen usenet betaalde nieuwsgroepen en zogeheten “free-servers”. Nieuwsgroepen zijn de plekken waar je kan discussiëren en waar je bestanden kan downloaden. Dit zijn dus de plekken waarvoor je in principe usenet gebruikt. Online kan je informatie vinden over de verschillende nieuwsgroepen. Dit kan handig zijn voordat je lid wordt van een betaalde groep.

 

  • Retentie

De tijd dat een bestand wordt bewaard in een server, wordt retentie genoemd. In principe is dit de tijd dat een gebruiker een bestand kan downloaden in een server. Hoe lang de retentie, des te beter voor de gebruiker. 

 

  • NZB

Naast het downloadbestand is er het NZB-bestand. Dit bestand is de informatie om het downloadbestand heen. Je moet dan ook eerst het NZB-bestand downloaden voordat je het downloadbestand kan downloaden. Zo dienst het NZB-bestand als een soort vertaling naar het werkelijke bestand. 

 

Meer weten?

Dit zijn een aantal belangrijke begrippen binnen usenet. Er is echter nog meer informatie over usenet. Er zijn andere termen die je nodig gaat hebben en daarvoor adviseren wij je om de website van Viper News te bezoeken. Hier word je volledig voorbereid op het gebruik van usenet!

https://www.vipernews.com/nl/