NSSK.NL
Image default
Aanbiedingen

Thuis krachttraining doen met je eigen homegym

Steeds meer mensen doen het sportschool abonnement de deur uit en kiezen ervoor om thuis te gaan trainen. Ze schaffen één of meerdere fitness toestellen bij een leverancier zoals fitnesstoestelkopen.nl aan en maken zo thuis een eigen homegym. Met talloze fabrikanten die tegen een redelijke prijs kwalitatief materiaal leveren wordt dit steeds populairder. Voor 1.000 euro kun je al een degelijk squatrek kopen met trainingsbank waarmee je enorm veelzijdig kunt trainen.

In dit artikel gaan we dieper in op de homegym. We leggen je uit hoe je een homegym inricht, wat de voordelen ervan zijn en wat de nadelen ervan zijn.

De voordelen van een homegym

Een homegym heeft een aantal grote voordelen t.o.v. de sportschool. Het grootste voordeel is vrijheid en flexibiliteit. Je kunt trainen wanneer je wilt. Dit is vooral fijn als je onregelmatig werkt en als de sportschool bij jou in de buurt beperkte openingstijden heeft. Veel fanatieke sporters zijn bijvoorbeeld in de corona lockdown teruggevallen op de homegym.

Naast dat je kunt trainen wanneer je wilt kun je ook nog trainen wat je wilt. En hoe je wilt. Je hoeft geen enkele rekening te houden met anderen. Dit betekent dat je niet in de rij hoef te gaan staan tot het squatrek weer vrij is. Je hebt geen last van al die mensen met goede voornemens in januari. En ook heb je geen last van al die mensen die om 7 uur ’s avonds gaan trainen. Tot slot ben je helemaal zelf verantwoordelijk voor alles. Je kunt al het materiaal laten slingeren zonder een boze blik te krijgen. Je hoeft de halterschijven niet van de bankdrukstang te halen. En… je staat niet in andermans zweet. Kortom, een homegym heeft veel voordelen.

Een homegym inrichten

Een homegym inrichten vereist wat planning. Je moet namelijk de ruimte die je hebt goed afstellen op je ambities en dan ook nog eens op je budget. Het begint bij het bevragen van je ambities. Wil je volledig thuis trainen? Dan zul je ervoor moeten zorgen dat je met je homegym in ieder geval elke spiergroep kunt trainen. Wil je naast je homegym ook nog naar de sportschool blijven gaan? Dan is je hele lichaam kunnen trainen niet noodzakelijk.

Wat je ambities ook zijn, je zult ervoor moeten zorgen dat het werkbaar is in de hoeveelheid ruimte die je hebt. Heb je veel ruimte, dan kun je ervoor kiezen meerdere toestellen aan te schaffen. Heb je weinig ruimte, dan is het verstandiger om een multifunctioneel toestel aan te schaffen. Vervolgens is het ook nog zaak om dit te doen binnen het budget wat je voor ogen hebt.