NSSK.NL
Image default
Dienstverlening

4 tips voor het kiezen van eetkamerstoelen

Zoekt u wel eens naar een eetkamertafel? Vaak vergeten we dan vaak aan zijn eeuwige metgezellen te denken. De eetkamerstoelen zijn, net als de eettafel, hoofdrolspelers in veel van de verhalen die zich in uw huis afspelen.

Of het nu dagelijks is met uw gezin of in het weekend met uw vrienden, er gebeuren honderden dingen rond de eetkamertafel. Daarom moet u bij uw keuze rekening houden met verschillende factoren die u zullen helpen bij het kiezen van het model dat het beste bij uw eetkamer past. Bekijk ze!

 

Hoeveel stoelen zijn er nodig?

Alles zal afhangen van de grootte en de vorm van de tafel. Volgens de vakmensen heb u voor elk stuk tussen de 50 en 60 centimeter nodig om comfortabel te zijn. Voor eetkamerstoelen met armleuningen moet u nog eens 10 centimeter optellen. Op een tafel van 200 cm breed en 90 cm diep kunt u dus 3 stoelen aan elke kant van de tafel zetten en één aan elk uiteinde.

Bij het plaatsen van de stoelen is het ook belangrijk rekening te houden met de poten van de tafel. Als ze in de hoeken staan, kunt u meer stoelen plaatsen. Een zeer decoratieve optie is om het materiaal van de stoelpoten gelijk te maken met dat van de tafels, waardoor een visuele continuïteit wordt bereikt.

 

Ontwerp en comfort

De eetkamer is een zeer nuttige plaats. Daarom is het belangrijk om comfortabele stukken te kiezen, eetkamerstoelen met armleuningen is de ideale oplossing. Tegenwoordig is er een grote verscheidenheid aan stoelen in alle stijlen, die zeer comfortabel zijn en perfect passen bij de rest van uw eetkamer.

Het is belangrijk om ontwerpen te kiezen die niet alleen comfortabel zijn, maar ook mooi en tijdloos. U kunt zelfs kiezen voor een mix van verschillende modellen, om een zeer persoonlijke en eclectische sfeer te creëren.

 

 

De grootte is essentieel

Bij het ontwerpen van uw eetkamer en het kiezen van de stoelen, moet u rekening houden met de afmetingen van de ruimte waar u ze zult plaatsen

Als u een eetkamer heeft die los staat van de andere kamers, kunt u kiezen voor eetkamerstoelen met armleuningen, die meer opvallen en met een grotere aanwezigheid. Aan de andere kant, als uw eetkamer de ruimte deelt met de woonkamer, is het beter om voor compactere stoelen te kiezen.

 

Het juiste materiaal

De keuze van het materiaal wordt bepaald door de stijl en het ontwerp van de stoelen die u kiest. Er zijn vele alternatieven, van traditionele houten stoelen tot gestoffeerde, metalen of zelfs lederen bekledingen.

Als u lichtere stoelen wilt, kies dan voor licht hout of metaal. Als u daarentegen een ruime woonkamer hebt, zijn eetkamerstoelen met armleuningen klassieke en statige opties die uw gasten zullen bevallen.