NSSK.NL
Image default
Aanbiedingen

Voordelen van raamfolie

Raamfolie is tegenwoordig steeds populairder. Het heeft verschillende voordelen, hieronder worden een aantal voordelen omschreven.

Inkijk door ramen is niet altijd gewenst. Zowel bij een woning, een kantoor, de wachtruimte van een praktijk of misschien een school, wanneer er ramen in het gebouw zijn is dat ideaal voor de lichtinval, maar de bijkomende inkijk is niet altijd wenselijk. Raamfolie helpt je om deze inkijk te belemmeren. Het zorgt voor meer privacy. Je kunt een strookje raamfolie op je ramen aanbrengen om zo de meeste en directe inkijk te voorkomen. Wil je helemaal geen inkijk door het raam kun je er natuurlijk ook voor kiezen om het raam helemaal van raamfolie te voorzien. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij een kleedruimte of een massagepraktijk. Heb je een raam in je badkamer thuis? Ook dan wordt er vaak gebruik gemaakt van raamfolie om de inkijk te voorkomen. Houd er wel rekening mee dat, hoe dichter je bij het folie staat, hoe beter het zicht wordt (in de meeste gevallen).

Raamfolie om te isoleren

Gebruik raamfolie om je ramen extra te isoleren. Er is speciaal raamfolie verkrijgbaar dat ervoor zorgt dat er minder kou naar binnen komt. Dit wordt ook wel isolatiefolie genoemd. Bij enkele beglazing kan dit soort isolatiefolie voor wel 50% minder warmteverlies zorgen! Je creëert met isolerend folie op enkele beglazing het effect van dubbele beglazing. Heb je dus geen budget om je enkele beglazing te vervangen voor dubbele beglazing dan is isolatiefolie een heel goed alternatief. Het is voordelig, eenvoudig en heel effectief.

Raamfolie als zonwering

Naast raamfolie om te isoleren is er ook raamfolie om de zon te weren. In de zomermaanden is zonwerend folie erg populair. Het scheelt vaak wel 2 tot 5 graden wanneer je gebruik maakt van dit speciale folie. Het folie is tegenwoordig verkrijgbaar in veel verschillende soorten. Voor ieder type raam is wel speciale zonweringsfolie te vinden. In sommige gevallen werkt het zonwerende folie in de koudere maanden ook om kou te weren, ideaal natuurlijk!

Raamfolie kun je dus voor verschillende doelen gebruiken. Het aanbod is tegenwoordig ook erg groot. Bij de bouwmarkt vind je diverse soorten raamfolie, het aanbod is daar echter vaak niet zo groot. Online is de keuze een stuk groter. Bij bijvoorbeeld de webshop Raamfolieonline.nl kun je raamfolie kopen in allerlei soorten en wordt het voor je op maat gesneden. 

 

https://www.plakfoliewebshop.nl/