NSSK.NL
Image default
Adverteren

LED strips en hun LED voeding

Als u de LED Strip verlichting koopt vergeet dan niet een LED voeding te bestellen. LED Strip verlichting is afhankelijk van een perifere eenheid genaamd een voeding, ook wel aangeduid als een transformator of driver, die nodig is om de led strip te laten werken.

Led voedingen komen in vele vormen en maten, variërend van zeer basic ‘plug and play’ eenheden tot commerciële stijl transformatoren die hardwired in uw netvoeding kunnen worden aangesloten. Deze voedingen worden ook aangeduid als transformatoren. Dit is omdat naast het voeden van de LED Strip deze eenheden zijn ontworpen om te ’transformatie’ van het lichtnet 230V AC naar een lage spanning 12V DC om te vormen.

Er zijn een paar overwegingen die u moet overwegen wilt als het gaat om het selecteren van het type van voeding die u nodig hebt.

Ten eerste, wilt u deze aansluiten op een stopcontact, of u van plan bent om hardwire uw LED Strip verlichting aan te sluiten met een lichtschakelaar?

Als het antwoord op de voormalige vraag ‘ja is’ zult u een standaardstuurprogramma vereisen voor’plug and play’. Hierdoor is de meest elementaire levering beschikbaar en kunnen snel en eenvoudig een setup voor binnenlandse standaardtoepassingen via een voedingsbron aangesloten worden. De gehele eenheid lijkt nauw op een lap top lader en is ongeveer 2 meter in lengte.

Voor meer complexe toepassingen of indien er geen stekker beschikbaar is, is een alternatieve transformator beschikbaar. Hiervoor gebruikt men voedingen met draad aansluitingen die kan worden aangesloten rechtstreeks tot de netvoeding. 

Naast het kiezen van het type van voeding, moet u ook de grootte bepalen. Deze kunnen worden geleverd in verschillende grootte, variërend ergens van een lage 20W tot vele malen dit cijfer. Deze cijfers beschreven de maximum ‘belasting’ die de transformator kan beheren. De ‘belasting’ van uw LED Strip verlichting wordt berekend door het vermogen per meter te nemen en het te vermenigvuldigen met het aantal meter die u gebruikt. Bijvoorbeeld, als u 10 meter met vermogen per meter 7.2W is en is vervolgens de volledige lading 72watts. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat deze belasting niet hoger is dan de maximale belasting op uw voeding; anders zal u prestatieproblemen ervaren met uw strip verlichting, zoals spanningsval, en vermindering van de levensduur van uw verlichting.

http://www.leds-depot.nl/