NSSK.NL
Image default
Auto

Leasen, shortlease of huren? Wat is de beste optie?

bus leasen en VW Transporter lease

Bij het leasen van een auto of een bestelbus kan er soms nog wel eens verwarring ontstaan over wat deze termen nu eigenlijk inhouden. Wanneer kun je het beste een auto leasen? En wanneer is het beter om er bijvoorbeeld eentje te huren, of om voor een shortlease te kiezen? Om te beginnen is het in zekere zin fijn dat al deze opties er zijn, want er is in ieder geval iets te kiezen wanneer je snel een auto nodig hebt.

Huren

De belangrijkste vraag om te bepalen wat je nodig hebt, is voor hoe lang je op zoek bent naar een auto. Heb je er eentje nodig voor één of meerdere weken, dan is het meestal het voordeligst om te kiezen voor een huurauto. Deze kun je bovendien afhalen op enorm veel locaties door heel Nederland. Ideaal als je zelf geen auto hebt, maar bijvoorbeeld vanwege een verhuizing, er toch ineens eentje moet hebben. Zo kun je voordelig een bestelbus huren voor slechts vijftig euro per dag. Een andere optie is bijvoorbeeld een bedrijf als Greenwheels waar je zelfs per uur een auto kunt huren.

Shortlease

Shortlease is een interessante optie als je voor een maand of langer op zoek bent naar een auto. Bijvoorbeeld omdat je voor je werk gedetacheerd bent bij een project waarvoor je iedere dag een half uur heen en een half uur terug moet rijden. Het is natuurlijk zonde om voor een dergelijke termijn zelf een auto te kopen of te leasen, maar huren wordt dan wel erg duur. Shortlease is meestal bedoeld voor een huurperiode van een aantal maanden en kan flexibel worden afgesloten. Dat betekend dat er geen opzegtermijn is en je de auto kan inleveren wanneer je maar wilt.

Leasen

Leasen, bijvoorbeeld een Peugeot partner lease, is uiteraard het voordeligst als je langer dan een jaar een auto wilt hebben, maar geen geld of zin hebt om er eentje te kopen. Leasen gaat meestal uit van een contract van circa vijf jaar, maar langer of korter kan ook. Vergeleken met huren en shortlease is dit de goedkoopste periode, maar je zit wel vast aan het contract

 

https://www.busleasen.com/