NSSK.NL
Image default
Auto

Wat je moet weten over het leasen van een auto

Operational lease auto en ford transit connect lease

Wil je een auto leasen maar zie je op tegen het aanschafbedrag dat je in één keer op tafel moet leggen als je een auto koopt? Wil je vooraf weten wat je elke maand kwijt bent aan je auto zonder dat je voor onverwachte kosten komt te staan als er iets gerepareerd moet worden? Vind je het leuk om over een paar jaar weer in een nieuwe auto te rijden? En heb je geen zin om je dan op de tweedehandsmarkt te moeten begeven om je auto weer te moeten verkopen? Dan is leasen misschien iets voor jou.

Financiële of operationele leasing?

Als je je wilt verdiepen in het leasen van een auto , is het wel handig om een paar termen te kennen. Zo bestaat er financiële en operationele leasing. Bij financiële leasing, ook wel financial lease genoemd, word je zelf economisch eigenaar van de auto die je least. Jij bent dan verantwoordelijk voor onder andere de verzekering en belasting van de auto. Bij operationele leasing – of operational lease – is de leasemaatschappij economisch eigenaar en hoef jij zelf dus de verzekering en belasting niet te regelen. Bij deze vorm kunnen de overige kosten, zoals onderhoud, brandstofkosten en winterbanden inbegrepen zijn in het leasecontract, of voor je eigen rekening.

Wat kost een leaseauto?

De kosten van leaseauto’s lopen enorm uiteen. Is de auto nieuw of (jong) tweedehands? Betreft het financiële of operationele lease, wat is de looptijd van het leasecontract? Een Ford Transit Connect lease je nieuw op basis van full operational lease bijvoorbeeld vanaf zo’n driehonderd euro per maand, terwijl een zelfde auto van vijf jaar oud met een financial leasecontract van vijf jaar voor ongeveer de helft van dit bedrag verkrijgbaar is. Het is dus belangrijk om altijd goed de contracten te bekijken en te beslissen welk risico je zelf wilt lopen wanneer je een auto wilt leasen.

https://www.operationalleaseautozakelijk.nl/