NSSK.NL
Image default
Dienstverlening

50 jaar De Harmonie zorginstelling Arnhem

Aankomende februari viert De Harmonie, een zorginstelling Arnhem een belangrijke verjaardag. Samen met het personeel en alle bewoners willen ze er een groot feest van maken. Waarom? Zorginstelling Arnhem bestaat vijftig jaar! Al vijftig jaar lang zorgen ze voor alle mensen die er binnenkomen. Omdat het zo’n groot jubileum is, willen ze dit graag vieren. Maar hoe vier je zoiets? Zorginstelling Arnhem heeft hier wel de antwoorden op.

Zorginstelling Arnhem viert een feestje

Komende februari organiseert de zorginstelling een groot verjaardagsfeest. Beginnende met de hele maand leuke activiteiten voor de hele zorginstelling. Ze willen iedereen betrekken met de verjaardag en daarom zijn er de hele maand leuke activiteiten. Zo zijn er bijvoorbeeld fysieke activiteiten, maar de meeste activiteiten zijn niet fysiek. Zo komen er bijvoorbeeld ook filmavonden, live muziek, een theatergroep komt langs en nog zoveel meer. Natuurlijk is er wat extra’s op de dag zelf. Op 23 februari viert zorginstelling Arnhem de echte verjaardag en dit wordt gevierd met een groot diner. Dit diner is voor alle medewerkers, bewoners en familie van de bewoners, iedereen is uitgenodigd. Samen met de burgemeester en het bestuur van de instelling zal er dan een groot feest worden gehouden. Ook de bewoners zelf zijn erg enthousiast. ‘Ja, ik heb er erg zin in. Ik zag dat ze avonden met karaoke gaan organiseren, daar heb ik wel zin in eigenlijk’, aldus een bewoner.

De toekomst van de instelling in Arnhem

Natuurlijk is het niet altijd goed gegaan voor de zorginstelling. Vooral de laatste jaren hebben ze wat last van de bezuinigingen. Ook is de zorg in het algemeen wat negatiever in het nieuws geweest. Zelf heeft zorginstelling Arnhem ook persoonlijk een heftige periode achter de rug. Zo heeft vorig jaar een bewoner een andere bewoner aangevallen en is deze bewoner aan de verwondingen overleden. Dit was een heftige situatie waar de instelling veel negatieve aandacht voor heeft gekregen. Toch blijven ze positief. ‘Dit is een situatie geweest waar we niet in moeten blijven hangen, het feit dat we vijftig jaar bestaan vertelt ook een verhaal van geschiedenis. Van geschiedenis kunnen we veel leren.’ Met die instelling gaan ze het nieuwe jaar in, hopende op nog vele jaren.