NSSK.NL
Image default
Woning en Tuin

Criminaliteit opslagruimte Rotterdam

In de omgeving van opslagruimte Rotterdam is een aanzienlijke toeneming in criminaliteit. Politie heeft nog niet vast kunnen stellen wat de reden hiervoor is, maar heeft dit bevestigd. Rotterdam krijgt meer en meer last van criminaliteit rondom de opslagruimtes. Dit gaat om drugsdeals tot liquidaties. Al jaren weten we dat de omgeving onrustig is en blijft, maar de laatste maanden is dit sterk toegenomen.

Zaak X opslagruimte Rotterdam

Vooral afgelopen maand is het gebied erg veel negatief in het nieuw geweest. Dit vanwege een aantal liquidaties in de buurt van de opslagruimte. Het meest schokkende nieuws kwam precies een maand geleden. Dit gaat om zaak X. Een van de opslagruimtes was verhuurd en werd al een tijdje niet betaald, zo werd later bekend. Na een onderzoek in de desbetreffende opslagruimte bleek al snel dat hier een moord was gepleegd. Het slachtoffer, Nina Schouwe, bleek hier al een half jaar opgesloten te zitten en is uiteindelijk hier ook vermoord. De reden was prostitutie en daar werd de opslagruimte ook voor gebruikt. De organisatie van de opslagruimtes eist meer controle rondom dit gebied en zegt de politie hard nodig te hebben. ‘Wij kunnen niet ons werk doen én voor politie spelen’, aldus woordvoerder van opslagruimte Rotterdam.

Wij beloven ons werk te doen

‘Wij beloven ons werk te doen’, aldus politie Rotterdam. De oplossing is nog ver te vinden. Helaas wordt er al regelmatig onderzoek gedaan in dit gebied, maar heeft dit niet kunnen voorkomen. De eigenaren verwachten wel vermindering nu meer mensen er van weten. ‘Als men weet waar we criminelen kunnen vinden, zoeken de criminelen misschien een andere locatie’, wordt er door één van de eigenaren gezegd. Wel schrikt dit het grote publiek af en dit is uiteraard slecht voor de omzet van het bedrijf. Ze vertellen dat ze er nu al veel last van hebben. Gemeente Rotterdam belooft meer politie in te zetten rondom dit gebied. Ook stellen ze een groot onderzoek in na de moord op Nina Schouwe. Er gaan geruchten dat er meerdere prostituees verblijven in de opslagruimtes. Ook dit wil de gemeente Rotterdam nog verder onderzoeken. Ze beloven nog niet alle opslagruimtes te gaan bezoeken, maar een onderzoek dat komt er zeker.