NSSK.NL
Image default
Eten en drinken

Uitgaan in Amsterdam Zuidoost, wat is er te doen?

Amsterdam Zuidoost is hét multiculturele hart van Amsterdam, hier kun je smullen van de wereldkeuken in top restaurants, cultureel genieten in het Bijlmer Parktheater of compleet uit je dak gaan in het Ziggo Dome of bij AFAS Live. Of wat dacht je van de Amsterdam Arena voor een opwindende voetbalwedstrijd? Naast vaste locaties en evenementen wordt je in de zomer ook nog eens getrakteerd op het zinderende Kwaku zomerfestival. Kortom, in Amsterdam Zuidoost is er altijd wat te beleven!

World of Food

Wil je lekker eten maar kun je nog geen keuze maken? Dan is World of Food bij Develstein in Amsterdam Zuidoost de plek waar je moet zijn. Op een oppervlakte van maar liefst 3000 vierkante meter staan ruim 25 internationale smaakmakers klaar om jouw culinaire wensen in vervulling te laten gaan. Naast een snelle hap tussendoor kun je ook op je gemak genieten in de restaurants die zich om het foodcourt bevinden. Proef de smaken van de wereld op één zinnenprikkelende locatie.

Bijlmer Parktheater

Van hoogstaande kunstuitvoeringen tot schaterlachen met de beste cabaretiers in Nederland, in het prachtige Bijlmer Parktheater is er altijd wel iets te beleven. Wat dit theater zo bijzonder maakt is de nadruk op multiculturele evenementen, artiesten met uiteenlopende culturele achtergronden komen allemaal hier naartoe voor een avondje cultureel vermaak zoals je dat nooit eerder hebt meegemaakt. Je vindt dit opvallende gebouw aan het Anton de Komplein 240 in Amsterdam Zuidoost.

Amsterdam ArenA

Wat kunnen nog zeggen over de legendarische ArenA, de thuisbasis van voetbalclub Ajax. Hier spelen ze alle thuiswedstrijden, daarnaast worden hier ook diverse concerten georganiseerd, en er zijn ook andere evenementen voor een breed publiek. Wanneer je als gast een bezoekje brengt in deze buurt is de World of Ajax Inloop Tour echt iets voor jou, in een uurtje wordt je door een gids rondgeleid en leer de ins en outs van de Amsterdam Arena. Je vindt het voetbalstadion aan de Arena boulevard 1 in Amsterdam Zuidoost.

AFAS Live

Voor velen nog gewoon de Heineken Music Hall, deze locatie ontvangt jaarlijks maar liefst 600.000 gasten (niet tegelijkertijd gelukkig) die genieten van live muziek met versterking. De Black Box zaal is geroemd om zijn uitstekende geluidsweergave, dat moet je ervaren om te geloven. Met meerdere nominaties voor de Pollstar Awards voor beste internationale concertlocatie weet je dat je hier goed zit voor een spetterende avond uit. Je vindt AFAS Live aan de Arena boulevard 590 in Amsterdam Zuid.

Ziggo Dome

Naast de Amsterdam ArenA vind je de Ziggo Dome, het centrale middelpunt voor live muziek, concerten en entertainment met een hoofdletter “E”. Niet alleen de toppers uit Nederland, maar ook de grootste artiesten van over de hele wereld staan hier op het podium om 17.000 fans te vermaken. Naast concerten kun je hier ook terecht voor familievermaak en er zijn regelmatig verrassende evenementen. Je vindt de Ziggo Dome aan de Arena boulevard 61 in Amsterdam Zuidoost.

Hotel in Amsterdam Zuidoost

Zoek je een hotel om te overnachten in Amsterdam Zuidoost? Wel zo handig, na een concert of evenement in de AFAS Live of de Ziggo Dome hoef je niet meer helemaal naar huis te rijden. Naast de AFAS Live, Amsterdam ArenA en de Ziggo Dome ligt het Courtyard Hotel Arena Atlas op de Hoogoorddreef 1. Hier kun je ook goed dineren in het Scandinavische restaurant GåRD Nordic Kitchen. Boek dit hotel naast de Ziggo Dome hier online.

Kwaku Zomerfestival

Ben je in de zomer in Amsterdam Zuidoost? Dan bof je, want vier weekenden lang kun je multicultureel genieten tijdens het Kwaku Zomerfestival met live muziek, het Kwaku Cup voetbaltoernooi en de Roze Kwaku voor LGBT publiek en uiteraard iedereen die van een uitbundig feestje houdt.

Hebben we nog iets vergeten? Uiteraard, er is zoveel te beleven in Amsterdam Zuidoost, je raakt hier gewoon niet uitgekeken!

http://www.marriott.com/hotels/travel/amsaa-courtyard-amsterdam-arena-atlas/