NSSK.NL
Image default
Woning en Tuin

Hoe ga je een vogelhuisje kopen?

Hoe ga je een vogelhuisje kopen?

Jij wilt dus de Nederlandse vogelpopulatie een handje helpen en de vogels in jouw tuin uitnodigen? Schitterend! Maar eerst zijn er enkele stappen die je moet nemen om het allemaal tot een goed einde te laten komen, en dat hebben wij in een overzicht verwerkt.

Een voederplaats of een nestkast?

Wanneer je het hebt over een vogelhuisje kopen dan kun je hier twee dingen mee bedoelen, of je wilt een voederplaats waar de vogels eten kunnen vinden of een nestkast waar vogels in de winter kunnen schuilen en in de lente hun nest kunnen bouwen. Kies dus welke van de twee je wilt, hier zitten namelijk hele andere eisen aan vast.

De soort vogels die je aantrekt

Op het gebied van voederplaatsen ligt het aan de soort voederplaats wat voor vogels je aantrekt, sommige soorten houden meer van een voederplaat dicht bij de grond terwijl andere liever op een voederplaats op een paal zitten. Als je meerdere soorten vogels wilt aantrekken dan kun je ook verschillende soorten vogelhuisjes kopen.

Als het gaat om nestplaatsen dan bepaalt de grote van de vliegopening grotendeels wat voor soort vogels er zullen nesten, ook hier heb je weer de mogelijkheid om meerdere vogelhuisje te kopen, maar je kunt ook een vogelhuisje kopen met verschillende groottes vliegopeningen erin.

Een vogelhuisje kopen geeft je trouwens het gehele jaar door plezier, zowel in de zomer als in de winter zijn vogels op zoek naar een schuilplaats of voedsel. Bedenk je dus voor je het vogelhuisje kopen gaat wat voor soort vogelhuisje je wilt en wat voor soort vogels je wilt aantrekken, die keuzes zullen grotendeels de keuze tussen alle verschillende vogelhuisjes gaan leiden. Wilt u meer tuinartikelen? Kijk ook eens bij insectenhotels. Met meer dan 2000 producten zijn wij de tuinspecialist van Nederland.

https://www.kemerinktuintrends.nl/dier-agrarisch/tuinvogels/vogelhuisje-kopen.html