NSSK.NL
Image default
Gezondheid

Bereid je goed voor

Tegenwoordig nemen heel veel jongeren het initiatief om hun steentje bij te dragen aan een betere wereld. Dat doen ze vaak door middel van vrijwilligerswerk in minder ontwikkelde landen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan landen in Afrika, Azië en Zuid-Amerika. Voordat je op reis gaat is het natuurlijk zaak dat je goed voorbereid wordt op wat je kan verwachten.

 

Een ander land betekent natuurlijk ook een andere cultuur dan dat je gewend bent. Veel jongeren krijgen dan ook te maken met een echte shock. Je moet goed weten dat wanneer je besluit dit te gaan doen dat de sanitaire voorzieningen niet zo goed zijn als dat je gewend bent. Zo kan het bijvoorbeeld ineens zo zijn dat je geen douche hebt en jezelf met een emmertje moeten wassen. Naast dat je geen douche hebt is het vaak ook nog eens zo dat je te maken krijgt met een toilet die eigenlijk geen toilet is zoals jij het normaal gewend bent. Dit is meestal gewoon een gat in de grond. Buiten deze dingen kan het fysiek ook vrij zwaar worden. De temperaturen zijn namelijk veel hoger dan wat je gewend bent in ons kikkerlandje. Wanneer het werk dan ook nog eens fysiek erg uitdagend is kan dit voor problemen zorgen. Pas daarbij altijd op voor uitdroging, vergeet ook zeker niet voldoende water te drinken.

 

Ook de manier waarop er gegeten wordt is vaak in deze landen wat anders. Het kan dus zijn dat je lichaam zich nog even aan moet passen, dit kan lichamelijke klachten opleveren. Uiteraard past je lichaam zich uiteindelijk wel aan. Naast deze voorzieningen krijg je in deze landen ook te maken met bepaalde onaangename insecten. Zo heb je bijvoorbeeld ziektedragende muggen. Om te voorkomen dat je ‘s nachts gestoken wordt en dus besmet wordt is het aan te raden om een klamboe over je bed te bevestigen. Zorg ook dat je alle benodigde inentingen van tevoren hebt gehad. Het is ook handig om bepaalde medicijnen mee te nemen. Hierover kun je meer informatie verkrijgen bij je eigen huisarts of de GGD. Het wil ook nog wel eens nuttig zijn om een ventilator op je te richten tijdens het slapen, deze heb je in deze landen echter niet altijd tot je beschikking.

 

https://shopvoorgezondheid.nl/