NSSK.NL
Image default
Gezondheid

Bruine vlekken op huid verminderen

Bruine vlekken op de huid worden meestal veroorzaakt door de schadelijke straling van de zon. Bruine vlekken op de huid kunnen pas op latere leeftijd tevoorschijn komen, we noemen dit ouderdomsvlekken. Ook is het mogelijk om tijdens de zwangerschap last te krijgen van een bruin masker op het gezicht. Dit wordt melasma of zwangerschapsmasker genoemd.

Bruine vlekken op de huid verwijderen

Bruine vlekken kunnen heel goed verwijdert worden. Het maakt in deze niet zo heel veel uit waardoor de bruine vlekjes ontstaan zijn. Behandelen kan sowieso en daarbij heeft u keuze uit de volgende behandelmethodes:

  • Huid verlichtende crème: een blekende crème maakt de donkere gebieden op de huid lichter. Het is de bedoeling dat je de crème uitsluitend op de donkere gedeeltes van de huid aanbrengt. Een blekende crème werkt effectief en geeft snel resultaat.

  • Laser: een laserbehandeling werkt ook heel goed en geeft tevens een blijvend resultaat. Een nadeel zijn toch wel de hoge kosten per pigmentvlek. Laser is tevens ook niet voor iedereen geschikt, maar informeren kan altijd.

  • Chemische peeling: exfoilieren is gericht op huidvernieuwing. De behandeling ziet er als volgt uit: je krijgt een soort van masker op die 30 tot 60 minuten blijft zitten. Daarna wordt het gezicht gereinigd en verzorgd met een voedende crème. Vervolgens vernieuwd de huid zich vanzelf in de komende twee tot vier weken.

Bruine vlekken op de huid zijn zeker goed te behandelen. Er zijn verschillende denkbare oplossingen zoals een huid verlichtende crème, laser of chemische peeling. Het hangt er per persoon vanaf welke methode hij/zij het meest geschikt vindt. Zelf gaat mijn voorkeur uit naar een blekende crème omdat ik dit zelf kan doen maar ook zelf in de hand kan houden. Mochten er vragen zijn vergeet ze dan zeker niet te stellen!

 

https://www.facebook.com/skinlight.nl