NSSK.NL
Image default
Hobby en vrije tijd

Filament voor de 3d pen

Zonder filament kun je niets doen met je 3d pen. Filamenten zijn het plastic waarmee je tekent. Je koopt ze van rollen van meestal 5 meter. Er zijn verschillende soorten filamenten, maar het ABS filament is veruit het meest gebruikt. Ze zijn ten eerste vele malen milieuvriendelijk als andere soorten, maar ze geven ook minder reuk af en roken niet. Ook wat betreft keuze heeft ABS veruit het grootste assortiment. ABS kan hobbymatig worden gebruikt, maar ook voor reparaties aan plastic voorwerpen. Bijvoorbeeld Lego is gemaakt van ABS plastic. Bekijk onze website voor meer informatie.

 

ABS filament

ABS smelt bij een temperatuur tussen de 210 en 250 graden celcius. Het is per kleur te koop, maar ook als een pakket filamenten met verschillende kleuren. Naast de basis kleuren is er ook filament in de kleur zilver en goud. Ook is er een glow in the dark versie van filament, wat een model een leuk effect geeft. Wij verkopen  pakketten filamenten; een groot pakket bevat 20 verschillende kleuren van 5 meter per kleur. De prijs van zo’n pakket is aanzienlijk lager dan filament kopen per kleur. Ze bieden ook een klein pakket filament, deze bestaat uit 10 kleuren.

 

Waar filamenten kopen

Er zijn verschillende grote aanbieders op de markt die 3d pennen en filamenten verkopen. Kies in ieder geval voor een aanbieder die in de pennen is gespecialiseerd. Wij zijn erg tevreden over het aanbod van ons. De levering is snel, ze zijn erg scherp in de prijs en ze geven uitgebreide informatie over de werking van de pen. Wat ook erg leuk is, is dat deze aanbieder veel video’s op de website heeft geplaatst om inspiratie op te doen. Een tip: begin met een eenvoudig voorwerp. Het is even wennen om met een 3d pen om te gaan, dus maak het jezelf niet direct moeilijk!