NSSK.NL
Image default
Gezondheid

Zorgverzekeraars vergelijken

Wat is een zorgverzekering?
Iedere Nederlander is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. In Nederland zijn er op dit moment maar liefst 54 verschillende zorgverzekeringen. De grootste zorgverzekeraars zijn Zilveren Kruis & Avéro Achmea. Het is heel belangrijk om van te voren goed te bekijken welke zorgverzekering er bij je past en wat ze te bieden hebben. 

De verplichte basisverzekering kan iedereen zonder voorwaarden laten afsluiten bij elke zorgverzekeraar. Naast de basisverzekering, kun je je pakket uitbreiden door middel van een aanvullende verzekering. Je kunt hier je pakket mee uitbreiden voor bijvoorbeeld tandartsbehandelingen, fysiotherapie of ander specialisme. Hiervoor heb je soms een dokters verklaring nodig en je kunt voor sommige aanvullende verzekeringen geweigerd worden. Het is per persoon en per leeftijdsgroep verschillend welke aanvullende verzekering je kiest, afhankelijk van je zorgbehoefte kan je zelf aangeven wat je belangrijk vindt. Elk begin van het nieuwe jaar kunt je zonder problemen wisselen van zorgverzekering.

Hoe kies je een zorg verzekering?
Er zijn verschillende manieren om een zorgverzekering te kiezen. Je kunt het via een verzekeringsadviseur doen, of een collectieve verzekering nemen via je werk, sport of school. Ook kun je er zelf via verschillende makkelijke vergelijkingssites op het internet, achter komen welke het beste bij je past.

Prijzen en verschillen
Er zijn een paar punten waar je goed op moet letten wanneer je een zorgverzekering afsluit. Allereerst heb je de keus tussen beperkte, ruime, en vrije zorg keuze. Dit houdt in dat wanneer je voor beperkte of ruime zorg kiest, je niet altijd bij iedere ziekenhuis of specialist terecht kan, deze worden dan door de verzekering bepaald.
Een ander punt is het eigen risico, bekijk goed hoe hoog het eigen risico is voordat je de verzekering afsluit.
De prijzen van een basisverzekering liggen ongeveer tussen de € 70,00 en € 115,00, afhankelijk van bovenstaande factoren.
Een aanvullende verzekering kun je zo uitgebreid en duur maken als je zelf wilt.

Bron: overstappen.nl

https://www.overstappen.nl/zorgverzekering/