NSSK.NL
Image default
Banen en opleidingen

De noodzaak van trainingen

Een opleiding of cursus kost geld, in sommige gevallen zelfs zeer veel geld. Vaak zijn opleidingskosten de stelpost op een begroting. Maar niet bij bedrijven die de waarde van hun personeel inzien; kennis is macht! Een bedrijf met werknemers die niet optimaal functioneren door het ontbreken van bepaalde kennis zal niet snel groeien, integendeel. Een gezond bedrijf wil mee met de ontwikkelingen in de markt. Dat kan alleen als het personeel gemotiveerd is en over de juiste kennis beschikt. Een goed opleidingscentrum kan medewerkers triggeren om het beste uit zichzelf te halen. Het komt niet voor niets voor dat zakelijke bedrijven steeds meer investeren in bijvoorbeeld trainingen om hun personeel alle kennis te geven voor de vastlegging van calculaties.

Trainingen kosten geen geld

Het is een misvatting dat trainen alleen maar geld kost. Integendeel; een medewerker met gedegen kennis op zijn vakgebied levert juist veel geld op. Hij of zij zal veel efficiënter en sneller werken. In tegenstelling tot een medewerker die minder presteert op zijn vakgebied, is de getrainde medewerker ook veel gemotiveerder en heeft meer zelfvertrouwen. En dat leidt er weer toe dat het ziektepercentage van experts lager ligt dan de minder geschoolde. Bovendien verhoogt kennis de groei van de werknemer en heeft hij meer kans op promotie binnen een bedrijf. Trainingen zijn dus in de ogen van de werknemer een meerwaarde, althans in de ogen van de goede werknemer.

De meerwaarde voor het bedrijf

Investeren in je personeel is net zo belangrijk als investeren in het werven van klanten. Goede en juist geschoolde medewerkers zijn uitermate belangrijk voor een gesmeerd bedrijfsproces. Met personeel dat niet over de juiste kennis beschikt zal de ontwikkeling van het bedrijf stagneren. De kunst is wel die trainingen aan te bieden die ook daadwerkelijk aansluiten op de behoeften. Customized trainingen, maatwerktrainingen die zijn gebaseerd op kennisoverdracht van dát wat men ook daadwerkelijk nodig heeft, zijn dan ook de manier van opleiden anno nu. Opleiders die gespecialiseerd zijn in uw vakgebied en dit aanbieden, hebben een stapje voor.

https://www.tailorit.nl