NSSK.NL
Image default
Mode en Kleding

Het belang van een goede warming up

Het belang van een goede warming up

 

Bij iedere sport is het natuurlijk belangrijk dat ervoor zorgt dat je spieren goed warm zijn. Niet voor niets is het doen van de belangrijkste dingen die je moet doen alvorens je een workout kunt doen. Het maakt dat niet uit of het gaan om een rondje hardlopen, fietsen om een krachtsessie in de sportschool. Een warming up hoeft overigens ook helemaal niet zo heel lang te duren. Vooral bij krachtsporters wordt er vaak niet langer dan een minuut of 5 gedaan over een warming up. Dat kan zijn een eindje fietsen of rennen, maar meestal wordt er gekozen voor roeien, uiteraard alleen wanneer je in de sportschool bent. Dit is namelijk de meest effectieve manier om al je spieren zo snel mogelijk te kunnen opwarmen zodat je direct kunt beginnen aan je daadwerkelijke workout.

 

Zorg voor warme spieren

 

Wanneer jij direct begint te trekken met de gewichten, dan is de kans op een blessure natuurlijk enorm. Door eerst je spieren op te warmen door te fietsen of iets anders te doen, zorg je ervoor dat je straks direct aan de slag kunt. Toch is het niet verstandig om direct te zwaar te gaan trainen. Bouw ook dit langzaam op. Doe eerst een paar sets met een wat lichter gewicht, zodat je spieren zijn getriggerd en bouw het daarna langzaam op. Je zult merken, dat wanneer je dit rustig doet, je uiteindelijk ook veel meer zou kunnen bereiken, dan wanneer je direct bij de eerste sessie voor een nieuw PR wilt gaan. Kortom, wees dus verstandig er zorg ervoor dat je spieren warm zijn voordat je begint.

 

Voorkom blessures

 

Het maakt niet uit welke sport je doet, maar je lichaam eerst opwarmen is ontzettend belangrijk. Het maakt niet uit of je nu een sport beha of normale bh draagt, wanneer je spieren niet warm zijn zul je in alle gevallen merken dat dit niet heel prettig is en loop je zelfs het risico op een vervelende blessure. Zorg er dus voor, dat je voor iedere training die je gaat doen, jezelf eerst opwarmt, want dit kan een hoop ellende voorkomen. Daarnaast is het ook goed om je outfit iedere paar weken eens goed te checken of alles nog wel zit zoals het hoort. Je zit er immers niet op te wachten, dat je in plaats van je sportbh, per ongeluk je voorgevormde voedingsbh hebt aangedaan. Een bh met beugel is overigens ook niet heel verstandig.