NSSK.NL
Image default
Muziek

Makkelijk radio luisteren online

Radio luisteren doen we nog steeds. Het is wel minder geworden dan een paar jaar geleden, dit komt vooral door andere mogelijkheden bijvoorbeeld spotify. Spotify kan je al je favoriete muziek in één lijst zetten en laten afspelen. Dat vinden veel mensen prettiger omdat ze dan zelf de touwtjes in eigen handen hebben. Maar als je in de auto zit of op het werk bent dan is een radio nog altijd handig. Op het werk wil je toch graag voor de concentratie muziek op hebben. Met een radio wordt er gewoon muziek gedraaid en hoef je niet elke keer een nieuw nummer op te zoeken, of dat je een album afspeelt van 1 artiest dat is een beetje langdradig.

Een nieuwe vorm van het radio luisteren is online radio luisteren via het internet. Bijvoorbeeld radioguide.fm. Hier kan je alle stations van alle landen vinden. Met één klik op de knop zit jij bij je favoriete station. Een voordeel is dat je niet eerst naar een frequentie moet gaan zoeken, wat altijd best een gezoek is. Alles is overzichtelijk en je een voordeel is dat je meer keuze hebt. Neem bijvoorbeeld radio 538, deze heb je natuurlijk ook op de gewone radio. Maar op het internet heb je verschillende 538 keuzes. Bijvoorbeeld 538 non stop, dit is ideaal als je geen nieuws wil luisteren en zat wordt van alle reclames. Hier komen veel minder reclames dan op 538. Ook wordt er alleen maar muziek afgespeeld op deze zender.

Als je op vakantie bent en je wilt niet naar bijvoorbeeld Spaanse radio luisteren. Dan kan je met wifi lekker makkelijk op het internet de radio aan zetten. Zo krijg je ook nog een beetje mee van wat er in het kleine kikkerlandje gebeurd. Ook is het voordeel dat het gewoon gratis is, dus direct radio luisteren.

 

http://www.radioguide.fm