NSSK.NL
Image default
Bedrijven

Een enkel gesprek is soms al genoeg

Angstklachten hoeven niet redelijk te zijn. In tegendeel, wanneer angst niet meer past bij de situatie kunnen we spreken over angstklachten. Dit kan niet altijd zelf behandeld worden en heb je even hulp van buitenaf nodig. Dit geldt niet alleen voor angstklachten en kan op elke leeftijd voorkomen. Het is daarom belangrijk om met een getrainde professional te kunnen praten die ervaring heeft met het omgaan met onder andere angstklachten en je op een professionele manier verder kan helpen. Bij de Psychologiepraktijk Delft kunt u terecht bij zo’n getrainde professional. Samen met je professional kun je dan praten over de obstakels en problemen waar je op het moment last van hebt.

 

Sommigen hebben meer moeite om zomaar te kunnen praten en vinden dat zelf al een groot obstakel en een grote onderneming om daar zomaar alles te vertellen waar je misschien last van hebt aan een vreemd en onbekend iemand. Mannen en studenten zullen minder snel geneigd zijn om hulp te zoeken. Ook studenten zijn niet immuun en veel voorkomende klachten voor studenten zijn bijvoorbeeld paniekklachten, onzekerheid of negatiefzelfbeeld. Houd er rekening mee dat het niet altijd nodig is om weken of zelfs maanden lang te praten met een professioneel deskundig iemand, slechts een of twee gesprekken kunnen je al weer aardig onderweg helpen en je een duwtje in de goede richting te geven. Het is niet verstandig om het uit te stellen of te blijven piekeren en je moet zelf wel willen en open staan voor behandeling bij Psycholoog Delft. Het woord behandeling schrikt vaak mensen af en soms helpt het om het niet te bekijken als een behandeling en meer als een simpel gesprek. Onthoud dat een enkel gesprek of twee gesprekken wonderen kan verrichten.

 

Behandelingen kunnen uiteindelijk wel uitlopen, maar dat is afhankelijk van de oorzaak. Psychotisch klachten zijn een voorbeeld van klachten die langer aan kunnen houden. De behandeling kan in zo’n geval wat complexer worden. Het is afhankelijk van uw verzekeraar of deze behandelingen vergoed zullen worden.

http://www.psychologiepraktijkjonkman.nl/