NSSK.NL
Image default
Woning en Tuin

Duurzame prefab woningen

Duurzaam wonen is een keuze. Er zijn verschillende gradaties van duurzaam wonen. Van het gebruik van duurzame grondstoffen en materialen tot het geheel zelfvoorzienend wonen. Alles dat daar tussen zit zijn ook vormen van duurzaam wonen. Maar ook het type woning kan een grote rol spelen in het duurzaam wonen. Denk bijvoorbeeld eens aan een prefab woning laten bouwen. Door te verdiepen in prefab wonen, valt het al snel op dat dit dé manier van duurzaam wonen is.

Materialen en grondstoffen

Een huis laten bouwen met verschillende grondstoffen en materialen is normaal. Er zijn veel mogelijkheden hierin, ook als het aankomt op duurzame materialen en grondstoffen. De materialen zijn ver doorontwikkeld om ervoor te zorgen dat het gebouw een lange levensduur heeft. Daarnaast wordt er hierdoor op energieverbruik bespaard. Ook wordt er nagedacht over hoe de afvalstoffen beperkt kunnen worden tijdens en na het gebruik.

Bepaalde soorten woningen hebben extra goede isolatie. Dit is voornamelijk zo bij prefab woningen. Dit komt mede door het productieproces in de fabriek. Hier wordt namelijk continu verbeterd op factoren zoals de isolatiewaarden van de woning. Een prefab schuurwoning laten bouwen heeft hier ook iets weg van. Ook hier wordt er veel gebruik gemaakt van natuurlijke en duurzame materialen. In de toekomst zal dit steeds vaker voorkomen om zo stappen te zetten richting een duurzame planeet.

Mogelijkheden

Een prefab woning is geen standaard woning, ondanks dat hij geproduceerd wordt in een fabriek. Ook bij het laten bouwen van een prefab woning is er van alles mogelijk en wordt er een ontwerp gemaakt met de wensen van de bewoner. Ook een prefab woning is dus in verschillende uitvoeringen beschikbaar. Denk maar eens aan prefab notariswoningen of aan prefab tiny houses. Dit zijn twee geheel andere bouwstijlen, maar wat ze gemeen hebben is dat de woningen beide in prefab bouwstijl ontwikkeld kunnen worden.

https://houseoflo.nl/