NSSK.NL
Image default
Onderwijs

CKV op school

Wat is CKV? CKV of beter gezegd Culturele Kunstzinnige Vorming, is een vak wat vaak op scholen wordt gegeven. Alleen wat houd dit nou eigenlijk in? En wat is er nou eigenlijk de bedoeling van? CKV is een breed vakgebied met veel verschillende onderwerpen. Zo is het belangrijk dat je weet wat de opties zijn binnen zo’n vak. Anders kan je nooit de juiste keus maken of weten wat de juiste keus nou eigenlijk is. CKV gaat van schilderen, naar tekenen en van theater naar muziek. Het gaat alle kanten op. Er is alleen één ding wat ze allemaal gemeen met elkaar hebben. Het draait om jouw! Hoe kijk jij naar kunst? En hoe ga je daarmee om? Het gaat om het begrijpen van kunst op jou eigen manier, zonder daar over geoordeeld te worden.

Onderwerpen binnen CKV

Zoals werd gezegd CKV is een groot onderwerp, met veel verschillende onderdelen. Zo heb je bijvoorbeeld storyboard, thema racisme. Hier gaat het om een belangrijk en groot onderwerp in de maatschappij, waar veel mensen zich bewust van zijn. En toch is het probleem er nog steeds. In deze workshop wordt er van je gevraagd om een storyboard te maken met als thema racisme. Je kan nu gelijk denken aan racisme op basis van huidskleur, maar er zijn nog veel meer vormen van racisme. Daar is het punt waar het draait om jouw, wat is racisme voor jouw en hoe wil je dat over brengen naar de buiten wereld. Dit is een van de vele vormen waarin je jezelf kan uiten en kan laten zien hoe jij ergens over denkt, doormiddel van kunst.

Muziek

Ook muziek hoort erbij. Muziek is één van de meest voorkomende kunstvormen in het dagelijkse leven. Ook hebben mensen veel gevoel bij muziek, waardoor het makkelijker is om jezelf te verwoorden, of te laten weten hoe jij je voelt. Muziek activiteiten over het algemeen zijn goed voor je ontwikkeling en voor je zelfbeeld. Je leert zo doormiddel van muziek op jezelf te reflecteren en naar jezelf te kijken. Doormiddel van een nummer kan je zeggen wat je nooit hebt durven zeggen.

https://www.kleinkunstig.nl