NSSK.NL
Image default
Aanbiedingen

Stop met rotzooi op straat!

Het is je misschien nooit zo opgevallen tot je bijvoorbeeld een klein kind of een jonge hond in huis hebt gehaald. De straten om je heen liggen helemaal vol met afval. En niet alleen maar plastic verpakkingen van de frikandellenbroodjes van de Albert Heijn. Oh nee, ook gewoon complete repen chocolade (dodelijk voor je hond) en heel veel stukjes brood. En dat allemaal omdat sommigen van de buren denken dat zoiets leuk is en goed voor de vogels. Wat het dus niet is. Dit kan een probleem zijn dat van meerdere kanten komt.

Gemeentelijke insteek

Zo kan het zijn dat er simpelweg te weinig prullenbakken aanwezig zijn. Vaak is dat niet zo, maar het kan wel. In dat geval moet er, het liefste vanuit meerdere bronnen, heel duidelijk bij de gemeente worden aangegeven dat er een tekort is aan plekken om je rotzooi kwijt te kunnen. Vaker dan dat zal het echter een mentaliteit probleem zijn.

Mentaliteit

Ideaal gezien krijgt iedereen die nog iets op de grond gooit gewoon een keiharde boete. Dit kan de mentaliteit dat het “wel oké is” meteen omvormen. Dit is echter ook iets waar de Nederlandse overheid geen heil in ziet omdat ze de mankracht niet hebben om het te controleren. Dit betekent dat de mentaliteit op een andere manier moet worden omgegooid. Enerzijds door informering, anderzijds door actie te voeren. Dit kan wat moeite kosten maar het is de enige manier om het schoner te krijgen en te houden.

Container huren Leiden

Als je alleen al met een prikpen of grijper de straat op gaat om zelf rotzooi op te ruimen zul je met sommige mensen in gesprek kunnen komen. Je kunt ze dan uitleggen waarom overal brood gooien helemaal niet helpt voor de dieren, en ook dat al die rotzooi best wel gevaarlijk kan zijn. Wil je nog een stapje verdergaan? Dan kun je van container huren Leiden gebruik maken. Laat deze plaatsen op de plek waar altijd veel rotzooi ligt om een punt te kunnen maken. Zet er een bord bij zoals “container huren Leiden was nodig om voor jullie een zichtbare prullenbak te maken”. Wil je liever een positievere insteek, dan kun je ook slim zijn met dingen maken en een soort Holle Bolle Gijs van de Efteling namaken, iets dat mensen aanspoort om hun rotzooi weg te gooien. Er zijn meerdere opties, maar er moet wel moeite worden gedaan.

https://www.afvalcontainersvlk.nl/container-huren-leiden/