NSSK.NL
Image default
Energie

Optima accu, een fijne accu voor voertuigen

Eigenlijk gaat bijna alles tegenwoordig op stroom. Overal is een stroomaansluiting, batterij of accu voor nodig. Zonder stroom kun je dus weinig tegenwoordig. Accu’s zitten in verschillende apparaten, maar je kent ze waarschijnlijk van auto’s en andere voertuigen. Er zijn veel verschillende merken en producenten die accu’s aanbieden. Een daarvan is Optima. Een Optima accu staat er om bekend dat het een compacte accu is met een grote capaciteit. Ze gaan langer mee dan conventionele accu’s, dit komt doordat ze voorzien zijn van gerold lood. Ook zijn ze trillingbestendig en dat maakt dat ze erg geschikt zijn voor voertuigen. Dat ze in een gesloten bak zitten is een groot voordeel, want hierdoor komen er geen zuren vrij. Erg veilig. Het zijn fijne accu’s en er zijn verschillende soorten verkrijgbaar.

Verschillende kleuren Optima accu’s

Als je een Optima accu gaat kopen dan heb je keuze uit verschillende soorten. Optima heeft drie kleuren accu’s, de red top, de yellow top en de blue top.

 

  • Optima red top

Optima Red Top accu’s zijn gebouwd om de belasting van trucks, MPV’s en 4×4’s te weerstaan, op de weg en in terreinomstandigheden. Een hele sterke accu dus. Ze hebben een optimaal startvermogen en een twee keer langere levensduur dan normale loodaccu’s.

 

  • Optima yellow top

De yellow top heeft een hoge kwaliteit, deze accu levert een ononderbroken vermogen ongeacht de omstandigheden. Hij is geschikt voor alle seizoenen.

 

  • Optima blue top

De blue top accu is lekvrij en geschikt voor boten en campers. De accu kan tot een jaar toe stil liggen, handig als de boot in de winteropslag staat. Ook kunnen ze sneller opgeladen worden.

 

Van de drie kleuren zijn er ook verschillende accu’s. Het verschil zit hem dan onder andere in de Volt en de AH. Als je een accu nodig hebt, dan is een Optima accu zeker een goede keuze. Kijk goed naar wat je precies nodig hebt, zodat je de perfecte accu koopt.

https://multibat.nl/brand/6-optima