NSSK.NL
Image default
Alarmsysteem

Zonder schade een slot openen met een lockpick

Er zijn verschillende manieren om sloten te openen zonder sleutel. Deze technieken zijn te onderscheiden in 2 categorieën: schadeloze technieken en technieken die wel schade toebrengen aan het slot.
 
Over het algemeen zijn de technieken die schade toebrengen aan het slot veel betrouwbaarder, sneller en makkelijker uit te voeren. Deze zijn daarom ook zeer in de smaak bij tuig die hun vingers niet van andermans spullen kunnen houden.
 

Sloten openen met een lockpick set

Maar de schadeloze techniek is een techniek die vaak op een zeer geavanceerde manier moet worden uitgevoerd om er succesvol een slot mee te openen. Zo is er een technieken die lockpicking heet. Dit is zo’n verfijnde vaardigheid dat mensen er zelfs een sport van hebben gemaakt.
 

Er worden op internationaal niveau wedstrijden in gehouden en er zijn ook wereldwijd bijeenkomsten van fanatiekelingen. Dit zijn vaak mensen met een ict achtergrond. Ze zien het succesvol kunnen uitvoeren van deze techniek als een kunde die alleen met het juiste inzicht van de werking van het slot en veel oefening kan worden uitgevoerd.
 
Het is een puzzel de men blindelings op een zeer kleine schaal moet worden uitgevoerd. Een puzzel die ervoor ontworpen is om nooit opgelost te kunnen worden. Daarom is het juist extra leuk als het dan wel lukt. De kleinste verkeerde beweging en het slot zal niet meer open gaan.
 
Maar al deze uitdagingen maakt het voor de lockpicker des te leuker!

http://lockpickwebwinkel.nl/