NSSK.NL
Image default
Alarmsysteem

VERMIJD HACKERS WANNEER VAKANTIE ONLINE WINKELEN MET DEZE 10 TIPS

VERMIJD HACKERS WANNEER VAKANTIE ONLINE WINKELEN MET DEZE 10 TIPS

Waarom omgaan met de rompslomp, stress en gevaren bij online winkelen? Je inbox is waarschijnlijk al overspoeld met deals die je niet kunt missen. Maar holiday shopping is net zo productief voor cybercriminelen als voor online retailers. Besteed aandacht aan uw online transacties en volg deze tips om uw persoonlijke gegevens te beschermen en veilig te blijven tijdens het online winkelen tijdens de vakantie. Wij van slotenmaker Den Haag geven u enkele tips.

Koop van een veilig en vertrouwd apparaat

Koop nooit een tablet, telefoon of computer zonder antivirussoftware. Het kan niet alleen worden geïnfecteerd door malware, maar alle informatie die is binnengebracht op een onbeveiligd apparaat, inclusief creditcardnummers, loopt het risico gestolen te worden. Gebruik altijd een beschermd apparaat met up-to-date beveiligingssoftware.

Winkelen via een beveiligde verbinding

Uw gegevens en informatie kunnen gemakkelijk worden gestolen als een hacker het netwerk beheert waarop u winkelt. Het wordt aanbevolen om alleen via uw eigen beveiligde netwerk te winkelen in plaats van een openbaar netwerk. Zorg er ook voor dat elke website waarop u zich bevindt het HTTPS-vergrendelingssymbool in uw URL-venster heeft in plaats van HTTP.

Koop niet op browsers

Hackers kunnen u misleiden door op een valse link te klikken als u in een browser probeert te winkelen. Het is veel veiliger om vertrouwde online winkelsites of applicaties te gebruiken. Als u in een browser gaat winkelen, raden betrouwbare experts Mozilla Firefox aan, omdat het op dit moment over de sterkste privacyhulpmiddelen van alle browsers beschikt.

Sommige deals zijn te goed om waar te zijn

Als een deal te mooi lijkt om waar te zijn, is dat waarschijnlijk zo. Cybercriminelen weten dat mensen op zoek zijn naar de best mogelijke prijzen en zullen onwetende slachtoffers vaak in de val lokken met valse deals. Open nooit bijlagen in e-mails die ongelooflijke deals beloven en gebruik alleen vertrouwde leveranciers bij het plaatsen van uw bestellingen.

Beoordeel bankafschriften

De meeste banken en kaarten zullen u terugbetalen als uw gegevens zijn gestolen, dus het is belangrijk om uw bankafschriften in de gaten te houden en ervoor te zorgen dat er geen mysterieuze aankopen zijn gedaan. Bel alsjeblieft onmiddellijk je bank- of creditcardmaatschappij om hen op de hoogte te stellen van de aankoop en houd uw rekeningen onmiddellijk vast.

Gebruik geen debet

Creditcardfraude kan frustrerend en gebruikelijk zijn, maar geloof het of niet, creditcards bieden meestal meer bescherming tegen cybercriminelen dan debetkaarten. Als je kunt, gebruik je creditcards terwijl je online winkelt en betaal je meteen het saldo met je debet. Dit is veel veiliger dan rechtstreeks met uw bankpas.

Gebruik unieke logins

Ja, het is erg lastig om meer dan één login te onthouden, maar als je dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde wachtwoord gebruikt voor elke retailer, dan moet een hacker de info alleen krijgen om toegang te krijgen tot alle anderen. We raden u aan om voor elke winkel waar u winkelt verschillende inloggegevens te gebruiken en de informatie in een Word-bestand te bewaren, zodat u het niet vergeet.

Maak wachtwoorden moeilijk

Bovendien moeten wachtwoorden altijd zo lang mogelijk zijn en een combinatie van hoofdletters, kleine letters, cijfers en symbolen gebruiken. Als u problemen ondervindt bij het onthouden van al uw wachtwoorden voor elke winkel, kunt u een wachtwoordbeheerder gebruiken om te helpen.

Lees het privacybeleid

Elke website heeft zijn eigen privacybeleid. Het is misschien vervelend, maar het is een goed idee om ze allemaal grondig te lezen. Sommige sites lijken in orde, maar verkopen uw informatie aan de hoogste bieder.

Gebruik tweestapsverificatie

Het kan vervelend zijn, maar tweestapsverificatie voegt een extra beveiligingslaag toe aan uw account door uzelf te verifiëren, zelfs als u het wachtwoord kent. Ze kunnen vragen om een ​​e-mail of telefoonnummer of een speciale code verzonden via tekst. Dit type verificatie kan iemand gemakkelijk weerhouden van het doen van al zijn vakantie-aankopen op uw account.

Uw veiligheid en beveiliging zijn voor ons het belangrijkst. Volg deze tips om veilig te blijven en te blijven winkelen voor de beste deals tijdens de vakantie.

https://www.locksecure.nl/slotenmaker-den-haag