NSSK.NL
Image default
Beauty en verzorging

Help! Rimpels op jonge leeftijd

De grootste nachtmerrie van een vrouw: het begin van opkomende rimpels in het gezicht. Je wordt ouder en kan er helaas niet meer omheen. Op oudere leeftijd zou je het moeten kunnen accepteren, op jongere leeftijd kan het krijgen van rimpels harder aankomen. Bij jonge vrouwen zijn dit vaak voorhoofd rimpels die als verticale of horizontale lijnen ontstaan. Dit hoeft niet gelijk te betekenen dat je al aan het verouderen bent. Erfelijkheid is de meest voorkomende reden dat je op vroege leeftijd al met rimpels te maken kan hebben.  

Daarnaast is zon een gevaarlijk factor bij het versnellingsproces van rimpels. Wanneer je geen maatregelen neemt zoals zonnebrand crème, heb je sneller kans dat de rimpels zich gaan ontwikkelen en kan je zelfs vlekken op je voorhoofd krijgen. Ook voor de getinte huid is het belangrijk om zonnebrand op te smeren ook al is de kans dat je verbrand kleiner. Aan de buitenkant zal er waarschijnlijk weinig aan de hand zijn, maar aan de binnenkant meestal wel.  

Andere factoren kunnen de slaaphouding zijn. Wanneer mensen op hun buik slapen, drukt het gezicht en daardoor ook het voorhoofd op het kussen. Door deze slaaphouding kunnen rimpels ontstaan. Ook versnelt roken het verouderingsproces waardoor rimpels gaan verschijnen in het gezicht.  

Er zijn verschillende methodes om de rimpels tegen te gaan. Veel mensen willen liever hun rimpels verwijderen zonder operatie, gelukkig zijn er een aantal manieren gevonden. Je hebt veel verschillende natuurlijke producten die de rimpels kunnen verminderen. Ook is het belangrijk om de voorhoofd te masseren met olie: kokosolie, ricinusolie, olijfolie en lijnzaadolie kunnen de rimpels verminderen. Het is niet gemakkelijk om voorhoofd rimpels te behandelen zodat ze helemaal verdwijnen. Wel kun je door middel van een natuurlijke, tijdelijke spierontspanner of een tijdelijke vulmiddel de rimpels behandelen zodat ze minder gaan opvallen. Voor meer informatie kun je de website van faceland bekijken. 

http://faceland.nl/