NSSK.NL
Image default
Auto

Met de leaseauto naar het buitenland

Ga je met de leaseauto op vakantie, dan kun je het beste van te voren even contact opnemen met de leasemaatschappij. In veel landen is het namelijk verplicht dat je een machtiging kunt overleggen van de leasemaatschappij om aan te tonen dat je toestemming hebt om met de auto in het buitenland te rijden. Je voorkomt hiermee veel ellende.

Staat de onderhoudsbeurt van de leaseauto vlak na de vakantie gepland? Zorg er dan voor dat deze vóór de vakantie heeft plaatsgevonden, zodat je veilig op weg gaat.

Welke zaken doe je zelf bij een leaseauto?

Ook al lease je een auto, dan nog is het zaak om je leaseauto op een aantal punten zelf na te kijken. Controleer dus altijd de spanning van de banden en de eventueel aanwezige reserveband. Ga je bijvoorbeeld een Citroen Berlingo  leasen, dan weet je dat deze auto erop gemaakt is om veel spullen te kunnen vervoeren. Toch is het belangrijk om de bandenspanning zelf ongeveer één keer per maand te controleren, zodat je banden altijd op de juiste spanning zijn. Ook is het verstandig om dan meteen de olie, koel- en remvloeistof te checken.

Wat zijn de verschillen tussen private en zakelijke lease?

Heb je een eigen bedrijf, dan maak je sneller de keuze om een auto te leasen dan wanneer je als particulier in een auto rijdt. De kosten die als bedrijf bij een leaseauto komen kijken, zoals onderhoud, verzekering en brandstof, zijn aftrekbaar van de belasting. Gebruik je de zakelijke auto ook privé, dan wordt een percentage van de nieuwwaarde van de auto bij je inkomen opgeteld. Dit heet de fiscale bijtelling. Bij een private lease, zijn de kosten van de auto niet aftrekbaar van de belasting, maar hoef je ook geen fiscale bijtelling te betalen.

http://www.bedrijfsbusleasen.nl/super-deals/citroen-berlingo-leasen